Hčerinsko podjetje Datalab SI d.o.o. podpisalo pogodbo s Telekom Slovenije s področja davčnih blagajn

23 Mar 2015

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, družba Datalab Tehnologije d.d., Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:
Podjetje Datalab SI d.o.o., hčerinsko podjetje Datalab Tehnologije d.d. iz Ljubljane, delujoče na področju Republike Slovenije, je dne 4. 3. 2015 podpisalo pogodbo o sodelovanju s Telekom Slovenije na področju davčnih blagajn. Podjetji bosta na slovenskem trgu ponudili celoten spekter davčnih blagajn od računalniških blagajn, ki jih že ponujata skupaj v okviru oblačne ponudbe Pisarne po meri ter Androidnih mobilnih blagajn do prilagojenih prenosnih tehtnic, prenosnih tiskalnikov, raziskujeta pa tudi možnosti preprostejših alternativnih blagajn.

Podjetji nameravata s slovensko aplikacijo PANTHEON Mobilna blagajna (prilagojeno domači zakonodaji), prilagodljivimi paketi (mobilne naprave in storitev), nizkimi začetnimi stroški in možnostjo mesečnega najema (ne zgolj nakupa) ter prilagojenostjo blagajne za potrebe davčne blagajne pridobiti vodilen tržen delež med ponudniki blagajniškega poslovanja v Sloveniji. Trenutno je v oblaku Telekom Slovenije vključenih že nekaj 100 strank, katerih podatki se hranijo na strežnikih v Sloveniji, aplikacija pa je predvsem primerna za majhne stranke.

Sporočilo bo od 23.3.2015 dalje za obdobje pet let objavljeno na naši spletni strani www.datalab.si.

Upravni odbor družbe

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.