Družba DATALAB d.d. v celoti uspela v gospodarskem sporu proti družbi E-POS GROUP d.o.o.

19 Okt 2015

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, družba Datalab Tehnologije d.d., Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:
Višje sodišče v Ljubljani je dne 2.9.2015 v gospodarskem sporu tožeče stranke E-POS GROUP d.o.o., ki jo zastopa odvetniška družba Fašun, Melihen, Milač, Strojan o.p., d.o.o., zoper toženo stranko DATALAB d.d., ki jo zastopa Odvetniška družba Dobravc – Tatalovič & Kač, o.p., d.o.o., zaradi plačila odškodnine v višini 707.422 EUR, zvišano na 1.131.181,64 EUR, s pripadki, odločilo, da se tožba družbe E-POS GROUP d.o.o. v celoti zavrne kot neutemeljena.

Družba DATALAB d.d. je tako v več kot 8 let trajajočem sodnem postopku v celoti uspela, družba E-POS GROUP d.o.o. pa v celoti izgubila, zaradi česar mora družbi DATALAB d.d. povrniti tudi vse stroške, ki so nastali z neutemeljenim tožbenim zahtevkom. Sodba je pravnomočna.

Podjetje Datalab d.d. je imelo v trajanju postopka rezervirana sredstva za morebitne izgubo tožbe v višini 164.836,55 € ki jih bo sedaj sprostila in bodo vplivali na bilančne rezultate prve polovice PL’16.

To sporočilo bo od 19.10.2015 dalje za obdobje pet let objavljeno na naši spletni strani www.datalab.si.

Upravni odbor

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.