Odprtje podružnice podjetja Datalab Tehnologije d.d. v Albaniji

15 Okt 2012

Družba Datalab Tehnologije, d.d., največje slovensko podjetje za razvoj poslovne programske opreme odpira novo podružnico v Albaniji. Trenutno je Datalab prisoten v osmih državah srednje in jugo-vzhodne Evrope, glavni produkt, poslovno-informacijski sistem PANTHEON pa uporablja že več kot 28.000 uporabnikov.
Datalab že posluje na albanskem trgu preko podružnice v Makedoniji. Nova podružnica bo razširila in dopolnila Datalabovo prisotnost s celotno ponudbo produktov in storitev. Načrtujemo, da bo podružnica začela poslovati do konca leta 2012. Na albanskem trgu je že nekaj uspešnih implementacij in na podlagi teh izkušenj bo potekalo tudi lokalizacija programa in graditev prodajno-implementacijske partnerske mreže.

Datalab Albanija je skupno podjetje Datalaba Thenologije, d.d., in švicarskega podjetja Mattig Management Partners iz Züricha. Podjetje Mattig Management Partners je bilo ustanovljeno kot svetovalna agencija s poudarkom na kontrolingu in upravljanju tveganja. Je sestrska družba švicarskega podjetja Mattig-Suter and Partner, enega od vodilnih računovodskih in revizorskih agencij v Švici z več kot 50-letno tradicijo. Prisotni so v srednji in vzhodni Evropi; podružnice imajo v južni Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem, v Romuniji, Bolgariji in Albaniji, preko katerih nudijo računovodske storitve, svetovanje pri upravljanju, davčno in pravno svetovanje in revizijske storitve.

V.d. direktorja Datalaba Albanija bo g. Blerim Gjeladini. Izkušnje je pridobival kot profesor na področjih računovodstva in e-uprave; je tudi član albanske diplomatske akademije. V zadnjih letih je bil finančni direktor pri podjetju Helvetica Profarm, ki je eden od vodilnih trgovcev in distributerjev na farmacevtskem trgu. V tej vlogi je na albanskem trgu zaznal potrebo po naprednem poslovnem informacijskem sistemu in rešitvi za računovodstvo in poročanje. Praktične izkušnje je nabral pri dnevnem delu s podatki in poročanjem sedežu Helvetice Profarm izven Albanije. Novemu članu Datalabove družine bo pomagala ekipa iz Datalaba Makedonija.

Datalab in Mattig bosta sodelovala tudi na drugih trgih (Romunija, Bolgarija in v prihodnosti še Moldavija), kjer je Mattig prisoten z računovodskimi in revizorskimi storitvami.

Uprava družbe

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.