,

Učinkovito računovodenje s PANTHEON Workflow-om

19 Dec 2019

Intervju z ga. Senko Šrot, tehnologinjo storitvenega centra Datalab SI d.o.o. ter ga. Martino Kerže, vodjo FRS, Extra lux d.o.o. 

 

Senka Šrot

Tehnologinja storitvenega centra, Datalab SI d.o.o.

Martina Kerže

Vodja FRS, Extra Lux d.o.o.

V računovodstvu se pogosto mučimo s ponavljajočimi se kontrolami ter stalnim preverjanjem ali v izvajanju določenega procesa nismo česa pozabili. Ko na primer izvajamo opominjajo moramo razmišljati komu bomo poslali opomin ter, ko so opomini že poslani komu smo že kaj poslali. Na drugi strani moramo na primer pri kontroli obračuna DDV ročno preverjati vrednosti v glavni knjigi, nato moramo izvajati kontrolo neknjiženih računov in pri tem ugotavljamo koliko je neknjiženih in podobno. Težavno je predvsem pri procesih, ki jih ne opravljamo pogosto ali pa pri procesih, ki so navidezno enostavni a nam na drugi strani poberejo ogromno časa, ki bi ga lahko koristno porabili drugje. Rešitev je uporaba PANTHEON Workflow-a.

»Namesto 3 ure/dan po uvedbi PANTHEON Workflow-a sedaj za knjiženje bančnih izpiskov porabimo le 1 uro/dan.«, nam je zaupala ga. Martina Kerže, vodja FRS, ki bo kot gostja nastopila na dogodku DAN PANTHEON RAČUNOVODIJ 2020.

 


Senka bi nam zaupala kaj pravzaprav podjetje, računovodski servis/služba pridobi z uvedbo PANTHEON WORKFLOWa in zakaj le-ta omogoča učinkovito računovodenje/poslovanje?

PANTHEON Workflow omogoča;

  • Boljši nadzor nad procesi v podjetju, računovodskem servisu/službi.
  • Nižje stroške učenja poslovnih procesov in uporabe PANTHEON-a zaposlenih.
  • Lažji in hitrejši dostop do podatkov.
  • Maksimalni izkoristek časa.
  • Izboljšano produktivnost.
  • Brezpapirno potrjevanje dokumentov.
  • Samodejno posredovanje nalog do odgovornih oseb.
  • Samodejno obveščanje iz PANTHEON-a in preko e-pošte o statusih in aktivnostih procesov ipd.

Katere procese v PANTHEONu lahko optimiziramo s PANTHEON WORKFLOWom?

Praktično ni procesa, ki ga ne bi mogli s PANTHEON Workflow-om optimizirati. V računovodskih službah, servisih pa lahko takoj pričnete z uporabo PANTHEON Workflow-a za;

  • obračun DDV,
  • zaključek leta,
  • prejeto pošto,
  • prejete in izdane račune,….

Zgoraj navedeni seznam pa ni nikakršna omejitev. Skupaj z vami lahko oblikujemo PANTHEON Workflow za optimizacijo procesa, ki ga vi potrebujete.

 

 

Ali je PANTHEON WORKFLOW plačljiv?

Workflow je v PANTHEON vključen v vse licence in je torej BREZPLAČEN! Uvedba PANTHEON Workflow-a za specifične potrebe stranke pa je plačljiva. Vsekakor pa je na uvedbo potrebno gledati kot na investicijo, ki se povrne in ne kot strošek kar vam bo morda najbolje pojasnila ga. Martina Kerže.

Gospa Martina navezala bi se na navedbo Senke, ki pravi, da lahko s PANTHEON Worklfowom optimiziramo kateri koli proces v podjetju, računovodstvu. Zanima me kateri so bili glavni razlogi v vašem računovodstvu za uvedbo PANTHEON Workflow-a in katere procese ste optimizirali?

V našem podjetju in računovodski službi nas je pri procesnem delu zelo bremenilo vsakodnevno knjiženje bančnih izpiskov. Za to navidezno enostavno opravilo smo porabili 3 ure na dan ali 720 ur/leto kar je absolutno preveč. Razmišljali smo o koreniti spremembi in se o možnosti optimizacije dogovorili z Datalab-om. Po skupni pripravi specifikacije procesa in želene spremembe smo uvedli PANTHEON poslovni proces za Knjiženje bančnih izpiskov.

Katere konkretne pozitivne rezultate je to prineslo v vsakodnevno delo zaposlenih?

Uvedba PANTHEON Workflow-a je prinesla odlične rezultate. Naše delo se je zmanjšalo iz 3 ur na dan na 1 uro na dan. Z rezultatom smo zelo zadovoljni in bi uvedbo PANTHEON Workflow-a priporočali tudi ostalim.

Senka kje računovodski servisi/službe lahko prejmejo več informacij o PANTHEON Workflow-u?

Vsekakor priporočam obisk dogodka DAN RAČUNOVODIJ 2020, kjer bova o pozitivnih učinkih uvedbe PANTHEON  Workflow-a spregovorili skupaj z mojo gostjo na dogodku, ga. Martino Kerže. Poleg vprašanj na katere bova skupaj odgovorili bom predstavila tudi ostale primere koristnih Workflow-ov, ki jih v računovodskih službah, podjetjih lahko uporabite. Med drugim bom predstavila tudi PANTHEON workflow za zaključek leta, ki se nam vsem bliža in s katerim smo lahko bistveno hitrejši. Iskreno vabljeni!

 

V kolikor pa boste želeli osebni sestanek z menoj pa se prosim obrnite na pomoc@datalab.si in z veseljem vas bomo kontaktirali in vam pomagali.

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X