Sodelovanje Makedonskega Telekoma in Datalaba

17 Dec 2012

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, povezane z objavo pomembnih informacij za poslovanje, družba Datalab, d.d., Ljubljana, objavlja:
Na Innovation Days v organizaciji Makedonskega Telekoma in makedonske zbornice za informacijsko tehnologijo in telekomunikacije (MASIT), je bilo 12. decembra 2012 najavljeno sodelovanje Makedonskega Telekoma in Datalaba na področju oblačnih storitev. Na omenjenem dogodku je Telekom izpostavil svoj podatkovni center in namero, da ga širi, prav tako pa tudi ponudbo povezanih storitev. Predstavljenih je bilo nekaj oblačnih rešitev, prvič pa tudi PANTHEON e-računovodstvo (PANTHEON Cloud E-Smetkovodstvo), ki je prvi poslovni program v tem podatkovnem centru in v Makedoniji nasploh.

Datalab in Makedonski Telekom načrtujeta vrsto aktivnosti; prva skupna predstavitev je namenjena 210 računovodjem na dogodku 18. decembra 2012 v Skopju. S tem dogodkom se bo uradno začelo trženje novega produkta, ki krepi Datalabovo vlogo tehnološko vodilnega podjetja v Makedoniji na področju poslovnih informacijskih sistemov.

Sporočilo bo objavljeno v sistemu SEONet in na spletnih straneh družbe (www.datalab.si) od 17.12.2012 dalje za obdobje najmanj 5 let.

Uprava družbe Datalab d.d.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.