Podpis krovne pogodbe z VEON Ltd

22 Dec 2017

Na podlagi Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in druge veljavne zakonodaje družba Datalab Tehnologije d.d., Ljubljana,  objavljamo sledeče sporočilo:

Družba Datalab Agro AG (www.datalab.ch) iz Pfaeffikona v Švici, del skupine Datalab d.d. je dne 22.12.2017 z VEON Ltd,  (www.veon.com) vodilnim neodvisnim telekom operaterjem v CIS, podpisalo Global Framework Agreement, krovno pogodbo s katero postaja Datalab Agro AG VEON-ov dobavitelj digitalnih agro podatkov in aplikacij.

Datalab Agro bo VEON-u dobavljal podatke o vremenu, satelitske slike polj, škodljivcih in dovoljenih fitofarmacevtskih sredstvih ter sledeče aplikacije: BeeWeb za vodenje čebelarstva, Cattle za vodenje živinoreje, PANTHEON FS FieldScout aplikacijo, PANTHEON FA in FW programa za vodenje kmetij, PANTHEON VET za vodenje veterinarske ambulante ter pripadajoče svetovanje, implementacijo in podporo za te digitalne produkte.

VEON bo Datalab-ove produkte združil v pakete za kmete ter določene pakete ponudil kmetom brezplačno, druge pa kot premijske doplačilne servise.

VEON je telekomunikacijska skupina ki deluje v Italiji (WIND), Rusiji (Beeline), Ukrajini (Kyivstar) , Kazahstanu (Beeline), Uzbekistanu (Beeline), Kyrgizistanu (Beeline), Armeniji (Beeline), Tajikistanu (Beeline), Gruziji, Alžiriji (Djezzy), Pakistanu (Jazz) in Bangladešu (Bangalink). V teh državah ima 237 mio mobilnih uporabnikov od katerih je najmanj tretjina kmetov.

Sporočilo  bo objavljeno v sistemu SEONet in na spletnih straneh družbe (www.datalab.si) od 22.12.2017 dalje za obdobje najmanj 5 let.

 

Upravni odbor družbe Datalab d.d.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.