Partnerski prevzem podjetja Optima Sistemi d.o.o.

8 Apr 2013

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, povezane z objavo pomembnih informacij za poslovanje, družba Datalab, d.d., Ljubljana, objavlja:
Podjetje Datalab je dne 8.4.2013 prevzelo poslovanje podjetja Optima Sistemi d.o.o. iz Hoč na področju računalniških blagajn. Podjetje je v svoji 15-letni zgodovini z računalniškimi blagajnami opremilo preko 2.400 maloprodajnih objektov. Zaradi spremenjenih gospodarskih razmer, zahtevane naprednejše tehnologije in zakonskih sprememb podjetje ni moglo več samostojno nadaljevati začete poti in se je odločilo pridružiti Datalabovem programu združevanja sorodnih podjetij. Datalab bo programsko rešitev Optima Sistemov vključil v svojo produktno paleto, obstoječim uporabnikom pa omogočil zakonsko skladnost z ZDavP-2F in dostop do PANTHEON zaledne rešitve. Datalab bo tudi prevzel večino zaposlenih podjetja.

Po prevzemu poslovanja Datalab pričakuje preko 100.000 EUR povečanja letnih prihodkov in približno 70.000 EUR zmanjšanja stroškov razvoja pri konsolidaciji obeh produktov za maloprodajo.

Sporočilo bo objavljeno v sistemu SEONet in na spletnih straneh družbe od 08.04.2013 dalje za obdobje najmanj 5 let.

Uprava družbe

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.