Obvestilo o pridružitvi podjetja Blue Soft d.o.o.

15 Jul 2010

DATALAB Tehnologije, d.d., Ljubljana 15.7.2010 @ 12:50
Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje povezane z objavo pomembnih informacij za poslovanje družba Datalab Tehnologije, d.d., Ljubljana objavlja naslednje sporočilo:

Obvestilo o pridružitvi podjetja Blue Soft d.o.o.

S 15. julijem 2010, Datalab Tehnologije, d.d., vodilno podjetje za razvoj poslovno informacijskih rešitev v jugovzhodni Evropi, in Blue Soft d.o.o., po tržnem deležu največje srbsko podjetje za projektiranje in izdelavo poslovnih in knjigovodskih rešitev ter uvajanje informacijskih sistemov v poslovanje, podpisujeta pogodbo o združevanju poslovnih aktivnosti.
Datalab Tehnologije, d.d. je od podjetja Blue Soft d.o.o. odkupilo avtorske pravice in izvorno kodo poslovno informacijske rešitve Blue Soft 04 za mala in srednja podjetja. Nadaljnji razvoj te rešitve bo potekal v okviru nižjih različic družine izdelkov PANTHEON™. G. Vitošević, ustanovitelj podjetja Blue Soft d.o.o., ki bo v Datalabu prevzel mesto svetovalca za tržni segment mikro podjetij.
Distribucijska mreža Datalab s 150 distributerji se bo okrepila z Blue Softovo mrežo s preko 30 distributerji – partnerskimi podjetij, ki bodo prevzeli podporo in izdelavo prilagojenih rešitev. Blue Soft d.o.o. namerava z investiranjem v Help Desk in klicni center vzpostaviti močan regionalni center, ki bo pokrival uporabnike v Srbiji, Črni gori ter Bosni in Hercegovini.
Program Blue Soft 04 uporablja preko 4.000 podjetij v Srbiji, Bosni in Črni gori s preko 17.000 ocenjenih legalnih in piratskih uporabnikov.
Podjetji načrtujeta, da bo na PANTHEON™ prešlo med 5.000 in 11.000 uporabnikov.
Za obstoječe Blue Softove uporabnike podjetji pripravljata posebno ugodne pogoje prestopa na PANTHEON™ in možnost financiranja nadaljnjega dopolnjevanja njihovega informacijskega sistema.
Skupaj s pravkar doseženimi 20.350 uporabniki PANTHEON™-a ocenjujemo, da bo v skladu z poslovnim načrtom podjetje Datalab pred 30.6.2011 preseglo 30.000 prodanih licenc.
Ocenjena vrednost pridružitve pomeni za skupino Datalab pričakovane licenčne prihodke v višini 1.6 -3.9 mio EUR v treh letih ter povečanje letnih prihodkov iz naslova osveževanja za najmanj 375.000 EUR letno. Hkrati se poveča doseg in ciljno tržišče za druge produkte in storitve, ki jih ponuja skupina Datalab.

Podjetje Blue Soft d.o.o. pričakuje najmanj podvojitev storitvenih prihodkov, ki jih ustvarja na omenjenih trgih. Z združitvijo aktivnosti Datalaba in Blue Softa je nastala največja skupina za poslovno informatiko v regiji s preko 900 zaposlenimi v matičnih podjetjih in več kot 180 specializiranimi partnerskimi podjetji.

Skupina namerava svojo velikost ter dobro geografsko pokritost uporabiti za še hitrejšo in bolj dobičkonosno rast.
Opisana pridružitev je četrta in do sedaj največja tovrstna operacija v skupini Datalab. V prihodnosti nameravamo poslovanje še razširjati s podobnimi pridružitvami drugih konkurentov na trgu jugovzhodne Evrope ter širiti PANTHEON™ ne-le kot temelj poslovanja preko 15.000 podjetij v regiji ampak tudi kot razvojno platformo za širjenje domačega znanja.

Upravni odbor družbe
Datum: 15.07.2010

Pripeti dokumenti: Obvestilo o pridružitvi podjetja Blue Soft d.o.o.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.