Obvestilo o prevzemu poslovanja InCom doo

31 Mar 2021

Datum: 30.03.2021

Na podlagi Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in druge veljavne zakonodaje družba DATALAB Tehnologije d.d., Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:

Družba Datalab Tehnologije d.d. obvešča, da je bila dne 29.3.2021 podpisana pogodba o prevzemu poslovanja družbe InCom d.o.o. Skopje. Podjetje InCom je s svojimi 10 sodelavci specializirano za implementacijo poslovne informatike in bo praktično podvojilo implementacijske kapacitete DATALAB MK. V času pospešene digitalizacije podjetij in dela na daljavo zaradi COVID ter prihajajoče Industrije 4.0 povpraševanje po izkušenih poslovno-informacijskih svetovalcih namreč skokovito narašča.

Z akvizicijo smo želeli dopolniti moč PANTHEON ekipe iz Severne Makedonije. Poleg lokalnega tržišča bomo dopolnjevali tudi prisotnost in kapacitete na Bolgarskem trgu, saj sta jezika in poslovni okolji precej podobni, poleg tega pa bo močna regijska centrala v pomoč pri konsolidaciji trga Kosova in Albanije.

Direktor InCom-a, g. Sašo Jovanovski s 1.4. prevzema mesto direktorja DATALAB MK, sedanja direktorica pa bo vodila prodajo. Ustanovitelj podjetja InCom, g. Gjorgji Nikolov pa prevzema mesto vodje podpore uporabnikov na tem trgu.

Sporočilo bo od 30.3.2021 dalje za obdobje pet let objavljeno na spletni strani družbe (www.datalab.si).

Upravni odbor Datalab d.d.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.