Načrt vstopa tujega strateškega partnerja

29 Nov 2011

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje družba Datalab Tehnologije, d. d., Ljubljana, objavlja naslednje sporočilo:
24. maja 2011 je družba Datalab najavila začetek pogajanj o dokapitalizaciji z družbo tveganega kapitala SIP. Zaradi nepredvidenih komplikacij pri vpoklicu kapitala nas je ta družba preusmerila na sklad tveganega kapitala Enterprise Investors iz Varšave. Preko poletja in v začetku jeseni smo opravili skrbni pregled poslovanja z namenom podpisa investicije do konca leta 2011. Septembra 2011 Datalab ni želel podpisati investicijske pogodbe na ceno 2,39€/delnico brez pogojnega povečanja trenutne valuacije ob izpolnjevanju načrtov v prihodnosti. V novem krogu pogajanj Enterprise Investors niso videli dovoljšnje rasti v prvem kvartalu poslovnega leta 2012, ki bi upravičevala investicijo, zato so se odločili, da investicijo odložijo za nedoločen čas.

Upravni odbor družbe je prepričan, da je v sedanjih makroekonomskih razmerah verjetnost investicije majhna in da so resursi družbe bolje uporabljeni s fokusiranjem na generično rast podjetja. Ker družba generira sicer majhne, a zdrave dobičke in dovoljšen denarni tok, nadaljevanja pogovorov z investitorji ne bomo začenjali pred tretjim kvartalom poslovnega leta 2012, ko bomo reevaluirali situacijo na finančnih trgih in našo možnost povečanja kapitala.

Sporočilo bo od 30.11.2011 dalje za obdobje pet let objavljeno na naši spletni strani www.datalab.si.

Uprava

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.