Informacija o poslovnem dogodku

14 Okt 2008

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba DATALAB, d.d., Ljubljana objavlja naslednje sporočilo:
Ljubljana, 14.10.2008 – Družba DataLab je skladno z napovedano politiko konsolidacije in prevzemov ponudnikov poslovne programske opreme opravila prva podpisa pogodb o strateškem sodelovanju.

Dne 24.9.2008 je bila podpisana pogodba o strateškem sodelovanju s ponudnikom programa Torus, družbe Ventex d.o.o. iz Rijeke, ki skrbi za preko 200 podjetij v okolišu. Obenem smo izvedli še prezentacijo programa PANTHEON ter predstavili ponudbo za prehod na DATALABOVO programsko opremo. V proces smo vključili tudi Reški sklad za malo gospodarstvo ter Evropsko banko za obnovo in razvoj, ki bosta pomagala s sofinanciranjem vpeljave PANTHEONA kot modernega informacijskega sistema v tamkajšnja mala in srednja podjetja.

Dne 14.10.2008 pa smo podpisali pogodbo s samostojnim razvijalcem poslovno informacijske opreme Računalniški inženiring – Matjaž Pečnik s.p. iz Rečice ob Savinji, ki skrbi za 70 podjetij v pokrajini. Odločil se je, da bo opustil razvoj lastne programske opreme in postal Datalabov sistemski partner.

Obe strateški povezavi pomenita začetek napovedane politike konsolidacije in prevzemov ponudnikov poslovne programske opreme. Ocenjujemo, da bosta imela podpisa obeh pogodb takojšen pozitiven vpliv na poslovne rezultate Datalaba. Prva bo v naslednjih 12 mesecih povečala prihodke iz poslovanja družbe Datalab za predvidoma 100.000 EUR ter kasneje še za 15 – 20 tisoč EUR letno; druga pa za približno 40.000 EUR v naslednjih 12 mesecih ter kasneje 6 – 8 tisoč EUR letno.

Ob tej priložnosti je predsednik uprave DataLaba g. Andrej Mertelj dejal: »Obe konsolidaciji sta bili izvedeni kot sklenitev strateškega sodelovanja, ki ga je spremljala posebej ugodna in prilagojena ponudba za končne uporabnike. Operaciji sta bili izvedeni brez nakupa deležev v omenjenih dveh podjetjih ali drugih stroškov za skupino Datalab. Datalab tako tudi po uvrstitvi na borzo nadaljuje z napovedano strategijo in pripravlja podobne posle v prihodnosti s ciljem rasti (organske in preko prevzemov) ter utrjevanja položaja vodilnega ponudnika poslovno informacijske opreme za mala in srednja podjetja v regiji.«

Sporočilo bo objavljeno na spletnih straneh družbe (www.datalab.si) od 14. 10. 2008 dalje za obdobje najmanj 5 let.

 

Uprava družbe DataLab d.d.

Datum: 14. 10. 2008

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.