,

Varnostna kopija lahko reši podjetje

21 Mar 2022

Podatki so temelj vsakega podjetja in njihove izgube si ne smemo privoščiti, saj bi pomenila ogromne težave ali celo ogrozila poslovanje.

Če imamo v podjetju varnostno kopijo pomembnih podatkov, si v primeru izgube podatkov prihranimo veliko skrbi, pri obnovi pa veliko truda in časa.

Scenarijev, pri katerih smo lahko ob podatke podjetja, je veliko. Zlahka si predstavljamo, da po pomoti izbrišemo e-poštna sporočila ali pa katero izmed map na računalniku. Lahko se zgodi na primer tudi, da nehote prenesemo virus, ki se širi na ostale računalnike v podjetju. Konec koncev lahko pride do okvare računalnika ali nam ga kdo ukrade.

Pomislite, koliko časa bi trajalo, da obnovite svoje podatke, ter koliko bi vas to stalo. Zato še enkrat razmislite o rešitvi za težave, preden se pripetijo – varnostno kopirajte v oblak.

Vedno imejmo podatke še nekje

Vemo, da potrebe po varnostnem kopiranju iz leta v leto rastejo. Statistike kažejo, da veliko število podjetij, ki je za določen čas ali za vedno izgubilo svoje podatke, preneha s poslovanjem. Če ne takoj, pa čez nekaj let. Kdor se uspe »pobrati«, še dolgo čuti posledice izgube podatkov.

Že z uporabo storitev v oblaku pridobimo večjo varnost nad podatki, kot če jih imamo samo na lokalnih strežnikih. A sama oblačna storitev ni varnostna kopija. Varnostno kopijo imamo kot garancijo, da bomo do podatkov lahko prišli tudi, če bodo drugod iz katerega koli razloga izginili.

Kaj bomo storili, če izgubimo vse, prav vse podatke v podjetju, vključno s podatki strank in partnerjev, s katerimi sodelujemo? Nesreče, okvare, zlonamerni napadi … to niso stvari, ki nas ne morejo doleteti. Čeprav večina odločevalcev danes vidi v najemu strežniškega prostora na oddaljeni lokaciji več stroškov kot koristi, se prav ti ne zavedajo dovolj, da pravi stroški sledijo, če ne bodo investirali v varnost, varnostne kopije in zaščito le teh.

Z varnostno kopijo podatkov v oblaku si zagotovimo, da nas podatki v primeru, da jih v podjetju tako ali drugače izgubimo, čakajo še nekje drugje. Podatki podjetja se v določenem časovnem intervalu pošiljajo na oddaljeno mesto v oblaku, kjer do zaščiteni pred nesrečami. Najpomembneje pa je to, da lahko, če so lokalni podatki ogroženi, varnostno kopijo obnovimo in podjetju zagotovimo neprekinjeno poslovanje.

Kaj je PANTHEON varnostna kopija?

Podatkovne baze PANTHEON lahko shranite na oddaljeno varno mesto v oblak in poslujete brez skrbi. PANTHEON Gostovanje pomeni, da v podatkovni center Telekoma Slovenije shranimo kopijo podatkovne baze PANTHEON, ki jo uporabljamo na svojem strežniku. Tako lahko avtomatiziramo dnevno izdelavo kopij najpomembnejših podatkov podjetja.

Poznate eDokumentacijo?

Na kratko je eDokumentacija skladišče vse dokumentacije, ki se uporablja v podjetju. V dokumentacijo shranjujemo prejeto in izdano pošto, vso računovodsko dokumentacijo, komercialno dokumentacijo, kot so pogodbe in aneksi, tehnično dokumentacijo (npr. navodila za uporabo, garancijske liste …). Pozabite lahko torej na fascikle in imate odslej vse shranjeno elektronsko in na varnem mestu.

V Datalabu so zavezani k zagotavljanju varnosti podatkov strankam z vzpostavljanjem večnivojske zaščite poslovnih in finančnih podatkov. Rešitve PANTHEON imajo vgrajene varnostne funkcije in standarde, ki omogočajo varno poslovanje v podjetju in zaščito podatkov tako v lokalnih rešitvah kot v rešitvah v oblaku.

Vzpostavite zanesljiv sistem varovanja podatkov z rešitvami PANTHEON. Nova dimenzija zaščite poslovnega sistema v obliki naprednih sistemov večnivojskega potrjevanja in drugih varnostnih sistemov zagotavljajo celovito varnost podatkov in popoln nadzor pretakanja informacij znotraj vašega podjetja.

Več o rešitvah na https://www.datalab.si/eposlovanje

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X