,

Zagon Laboratorija za tovarne prihodnosti (LABTOP) s PANTHEON-om

26 Okt 2021

Na Razvojnem centru Novo mesto sta Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo mesto, in Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, uradno zagnala Laboratorij za tovarne prihodnosti (LABTOP), ki bo pomembno prispeval k razvoju in izobraževanju na področju pametne industrije. Pomemben člen razvoja tovarne prihodnosti je tudi PANTHEON, kjer smo uspešno povezali avtomatizirano in robotizirano proizvodno linijo s PANTHEON-om. 

Avtomatizirana povezava s stroji iz PANTHEON-a

Avtomatizirana linija se zaganja direktno iz PANTHEON proizvodnje, iz katere je omogočen nadzor delovanja proizvodne linije v realnem času.

Rešitev lahko imenujemo kar »Light MES« saj podatke o materialih in operacijah pošljemo neposredno iz PANTHEON-a na krmilnik, ki nato usmerja delovanje strojev ter nazaj v PANTHEON posreduje razne podatke kot npr. porabo materiala in časa za operacije, zastoje, napake …

Prednosti:

  • Uporabniki PANTHEON-a bodo lahko:
    • spremljali proizvodnjo v realnem času
    • prihranili, ker ne bodo potrebovali dodatnih sistemov za upravljanje proizvodnje ampak bodo to storili neposredno iz PANTHEON proizvodnje,
    • lažje vključevali preventivne mehanizme.
  • Delovani nalogi se bodo izdelovali avtomatično, kar posledično vpliva na točnost podatkov ter prihranek časa.
  • Planiranje bo zaradi koristnosti podatkov (zasedenost resursov, zastoji, popravila) bolj natančno in učinkovito.

Organizirani ogledi LABTOP

Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite na ogled Laboratorija za tovarne prihodnosti, kjer lahko v praksi vidite, kako voditi proizvodnjo kar iz PANTHEON-a.

To je eden prvih sodobnih centrov znanja v Sloveniji, v katerem si je na enem mestu možno ogledati demonstracijo pametne tovarne, ki deluje po principu industrije 4.0 in je krmiljena neposredno iz poslovnega (ERP) sistema PANTHEON. Predstavlja najsodobnejše tehnologije, koncepte in rešitve za pametne tovarne, namenjen pa je podjetjem, ki se še odločajo za posodobitev proizvodnje ali si želijo pridobiti informacije na tem področju, ali podjetjem, ki potrebujejo izobraževanja za svoje zaposlene.

 

 

Spodaj nekaj utrinkov iz otvoritve poligona industrija 4.0 v razvojnem centru Novo mesto.

 

 

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X