, ,

Orodja za komercialiste na terenu

21 Okt 2021

Bolj kot kadarkoli prej je danes pomembno, da lahko delate, upravljate in nadzirate svoje poslovanje ne glede na svojo lokacijo. Dostop do podatkov na enem, organiziranem mestu vam pomaga ostati produktiven v pisarni, na obisku strank, na poti ali doma.

Vedno več podjetij s storitvami na terenu se obrača k programski opremi v oblaku, da bi izboljšali delo na daljavo. Digitalizacija poslovanja na terenu ni vedno enostavna, zato sta ključnega pomena poznavanje in uporaba orodij, prilagojenih za delo na terenu. Programska oprema, ki v celoti podpira terensko poslovanje, zagotavlja učinkovitejše poslovanje prodajne ekipe in lažje obvladovanje vseh informacij, ki nastanejo pri poslovanju (podatki o strankah, prodaji, zalogi …). Komercialistom pa s tem omogoča, da se bolj osredotočijo na prodajo in veliko manj na dolgočasno administracijo.

 

Ali je programska oprema za prodajo na terenu zares koristna?

Če želimo konkurirati na področju prodaje, nam tehnologija ponuja inovativna orodja, ki jih potrebujemo za mobilnost prodaje, da bi komercialistom na terenu olajšali vsakodnevne naloge, povečali njihovo produktivnost in mobilnost ter zmanjšali stroške v podjetju.

Poleg tega lahko prodajni predstavniki na terenu vnesejo podatke o strankah, posodobitve, upravljajo ponudbe in plačila, izdajajo naročilnice in spremljajo zalogo materialov v skladišču. Podatki so tako vedno ažurni, saj se vse informacije o prodaji, vključno s posodobitvami sestankov, potnimi nalogi, računi in plačili, samodejno shranijo na enem mestu, kar zmanjšuje porabo časa za administracijo.  In kar je najpomembnejše, programska oprema mnogo pripomore tudi k avtomatizaciji vseh poslovnih procesov v podjetju, od izdaje naročilnice do plačila računa in avtomatsko vodene zaloge v skladišču.

Programska oprema za prodajo na terenu se osredotoča na reševanje administracije na terenu. Prodajni predstavniki morajo na dnevni ravni upravljati z veliko informacijami. Zato je smiselno razmisliti o nakupu programske opreme, ki podpira mobilno poslovanje. Tako si lahko prodajalci olajšajo številne administrativne in informacijske izzive, s katerimi bi se soočili, če bi vse te podatke vnašali ročno.

Predstavljamo vam nekaj ključnih funkcionalnosti, ki bi jih morala zagotavljati programska oprema za učinkovitejše delo na terenu:

  1. Sprotna evidenca delovnega časa in planiranje ur na terenu

Kolikokrat se vam zgodi, da bi morali biti na terenu 2 uri, vendar ste na koncu tam 5 ur in več? Vmes ste morda že izgubili občutek za čas in svojih ur sploh niste evidentirali. Tukaj vas reši programska oprema za evidentiranje delovnega časa. Poleg enostavnega evidentiranja delovnih ur zaposlenih s strani podjetja aplikacija tudi vsakemu zaposlenemu omogoča dostop do svojih delovnih ur ter kontrolo dopustov, bolniške in potnih nalogov kar preko telefona. Z uporabo mobilne aplikacije za evidenco delovnega časa se lahko zaposleni registrirajo kjerkoli in kadarkoli – v pisarni, na terenu ali doma.

Tako beleženje delovnega časa vam in vašim zaposlenim ne bo kradlo časa, energije ali živcev. Digitalna evidenca delovnega časa prinaša višjo produktivnost zaposlenih, pospeši kadrovske procese in omogoča skladnost z zakonodajo o registraciji in vodenju evidence delovnega časa.

 

  1. Oddaljeni dostop do stanja aktualnih zalog

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste na terenu prodali izdelek, za katerega ste mislili, da je na zalogi, potem pa ste ugotovili, da ni več na voljo? S programsko opremo, ki avtomatizira vse skladiščne procese, ne zapravljate svojega dragocenega časa na terenu in ne čakate na odgovor upravitelja zalog o stanju zalog, saj je upravljanje zalog redno, vaši podatki pa ažurni.

S prodajnimi aplikacijami za delo na terenu celotni inventar podjetja »živi« na enem mestu, komercialisti na terenu pa imajo v realnem času dostop do najnovejših informacij o zalogi, tako da imajo vedno zanesljive podatke, s katerimi si pridobijo zaupanje strank, oboje pa je nujno za uspešno prodajo .

PANTHEON Web Light podpira ključne procese v skladiščih, omogoča hiter in enostaven pregled nad blagom, zalogo in naročili, vrsta avtomatiziranih postopkov pa poskrbi za optimalno stanje blaga in zalog.

  1. Izdajanje računov na poti

S spletnim poslovnim programom hitro in enostavno izdajate in davčno potrjujete račune kar na terenu – vse kar potrebujete sta internetna povezava in pametni telefon, tablica ali prenosnik. Kupce in dobavitelje v program samodejno uvozite iz baze AJPES, s čimer skrajšate čas za vnos podatkov in se izognete napakam. Ob izdaji računa se sproti zmanjšujeta tudi vrednost in količina zalog. Spletni poslovni program omogoča tudi prikaz seznama izdanih računov, zaključek blagajne, vnos strank in potrjevanje računov, do računov pa ima dostop tudi računovodja.

 

  1. Kreiranje potnih nalogov na poti

S spletnimi potnimi nalogi je postopek vnašanja, obračunavanja, izpisovanja in analiziranja službenih poti močno poenostavljen – vse opravite tudi samo preko mobilnega telefona, ne da bi morali podatke naknadno ročno vnašati v razpredelnice in jih pošiljati računovodji.

 

Ko ima podjetje več sistemov, ki jih ni mogoče povezati, ustvari enormne količine informacij, ki med seboj niso povezane. To zmanjša učinkovitost in, kar je najhujše, prikazuje veliko informacij vprašljive vrednosti.

Avtomatizirane in integrirane programske rešitve za prodajo na terenu podjetjem omogočajo, da podatke v celotnem podjetju vodijo na enem mestu. Vsi podatki so tako na voljo za poročanje in analizo, vse pa je takoj dostopno na mobilnih napravah ali na računalniku. Dostop do informacij in podatkov je centraliziran in omogočen tako prodajnikom, računovodji in vodji prodaje, kjerkoli in kadarkoli te podatke potrebujejo.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X