Slovenski Datalab d. d. prejel naziv državnega prvaka na tekmovanju European Business Awards 2016/17

28 Dec 2016

PANTHEON Farming rešitev je bila prepoznana na največjem

evropskem tekmovanju za podjetja na področju inovacij

 

Datalab je bil imenovan za slovenskega državnega prvaka na tekmovanju European Business Awards, največjega tekmovanje za podjetja v Evropi, ki je bilo ustanovljeno z namenom proslavljanja poslovne odličnosti in najboljših praks v evropskem poslovnem miljeju.

Nagrade podeljujejo že deseto leto, podeljujejo pa jih vodilni evropski poslovneži, akademiki in politični predstavniki. Letos se tekmovanja udeležuje več kot 33.000 podjetjih iz 34 držav.

Datalab d. d. je v prvem krogu izbrala neodvisna žirija. Žirija je Datalab ocenjevala v skladu z osrednjimi vrednotami EBA, inovacijo, etiko in uspešnostjo. Napredovali so v drugi krog tekmovanja, v katerem bodo se predstavljali z videoposnetkom, tokrat pa bo štel tudi glas ljudstva.

Datalab d. d. je na tekmovanje vstopil s poslovnim informacijskim sistemom za upravljanje kmetij, PANTHEON Farming, ki ga v osmih državah EU podpirajo strokovnjaki na področju kmetijskih informacijskih tehnologij pod okriljem nove mreže Datalab Agro.

Zakaj je Datalab vzel svojo večkrat nagrajeno računovodsko programje, ki ima več kot 49.000 uporabnikov, in ga razširil še za uporabo v kmetijstvu? Ker je do sedaj računovodstvo in pridelava v kmetijstvu temeljila na približkih in povprečjih.

Edinstvena programska rešitev za kmetovalce, PANTHEON Farming, pokriva vse procese na kmetiji: od prve sadike pa vse do računovodskih analiz poslovanja. Hkrati pa program uporabnikom nudi neprecenljive nasvete, podporo pri sprejemanju odločitev in opozorila.

Sodelovanje v kategoriji inovacij je bilo popolnoma naravno, saj je v skladu z Datalabovim poslovnim vodilom nenehne inovacije.

 

mngm_mertelj“Zelo smo ponosni na to, da nas je žirija izbrala za državne prvake,” je dejal Andrej Mertelj, CEO Datalaba. “Tekmovanje EBA je poznano po tem, da na njem sodelujejo najbolj dinamična evropska podjetja, zato smo ponosni na to, da smo deležni časti na takšnem nivoju.”

 “Čestitke Datalabu, ki je bil izbran, da predstavlja svojo domovino kot državni prvak. Datalab je pokazal, da sodi med evropsko poslovno elito, saj so pokazali osrednje vrednote inovativnosti, etike in uspešnosti.,” je dejal Adrian Tripp, izvršni direktor nagrad EBA.

V naslednjem krogu tekmovanja se morajo državi prvaki predstaviti z videoposnetkom, v katerem bodo prikazali svojo zgodbo in poslovni uspeh. Neodvisna komisija EBA bo najboljšim v svojih skupinah podelila naziv “Ruban d’Honneur”.

Javno glasovanje za posnetke, ki bodo na voljo na spletni strani EBA, bo potekalo v dveh krogih, podjetja, ki bodo prejela največ glasov, pa bodo oklicana za državne prvake po izboru javnosti.  Lani je bilo skupaj oddanih več kot 227.000 glasov, podjetja pa so podpirale stranke, zaposleni, kolegi ter javnost.

Na tekmovanju v letu 2015/16 so sodelovale vse članice EU, poleg tega pa še Turčija, Norveška, Švica, Srbija in Makedonija. Skupni prihodki vseh sodelujočih podjetij so presegali 1,2 trilijona EUR, zaposlovali pa so več kot 2,5 milijonov ljudi.

Za več informacijo o rešitvi PANTHEON Farming obiščite spletno stran www.datalab.ch/sl/.

 

Za več informacij se obrnite na Natašo Jurišič (Global Marketing Manager, PANTHEON Farming): natasaj@datalab.ch ali na Majo Fujan (Vodja marketinga, Datalab SI): maja.fujan@datalab.si. 

Spletna meste European Business Awards in RSM lahko obiščete na www.businessawardseurope.com ter www.rsmi.com , sledite jim lahko tudi na Twitterju @rsmEBA.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X