Razlogi, da je čas za menjavo poslovnega programa ERP

8 Mar 2023

Se sprašujete, ali je kdaj pravi čas za spremembo sistema ERP? Niste sami.

Večina podjetnikov bo za menjavo reklo, da nimajo časa, osebja ali proračuna, da bi se lotili spremembe sistema ERP. Dejstvo je, da nikoli ni idealnega časa za spremembo.

Sprememba programske opreme ERP je lahko videti kot zastrašujoč in drag projekt, čeprav so kasnejši dobički zaradi povečane učinkovitosti in izboljšanega delovanja dobra dolgoročna naložba. A dolgoročna naložba še vedno ni dober argument za prehod na nov sistem. Obstaja razlog, zakaj se ljudje držijo starejše programske opreme: Spreminjanje programske opreme vpliva na celotno organizacijo in tu obstaja strah pred spremembo.

Če sprejmete dejstvo, da se bodo čas, usposabljanje in motnje v organizaciji splačali, obstajajo boljši razlogi za prehod na novo programsko opremo ERP, še posebej v oblaku.

Predstavljamo vam 7 razlogov, da je čas za spremembo:

1. Majhne neučinkovitosti se seštevajo:

Velika verjetnost je, da obstajajo učinkovitejši načini za izpolnjevanje rutinskih poslovnih nalog. Tehnologija se hitro spreminja in izguba zaradi neučinkovitih procesov je skriti strošek, zlasti za programsko opremo, ki ni v oblaku. Zastarel sistem ERP prav tako vedno bolj preusmerja sredstva v vzdrževanje, namesto da bi vam omogočil, da denar in energijo usmerite v reševanje resničnih problemov.

2. Poslovne potrebe preraščajo zmogljivost ERP:

V začetku, ko ste se odločili za programsko opremo vam je ta odgovarjala trenutnim potrebam. Pomembno je, da poslovni program podpira rast podjetja. Še posebej, če se postopoma povečuje strošek za vzdrževanje in ko se število zaposlenih v ekipi povečuje. ERP bi moral podpirati in racionalizirati rast vaše ekipe, ne pa je ovirati ali ustvarjati več dela.

3. Poslovni program ne sledi potrebam strank

Stranke, dobavitelji in partnerji pričakujejo neposreden dostop do podatkov o zaračunavanju, pošiljanju in inventarju. Nočejo nekoga poklicati, da bi dobili te informacije, vi pa ne želite ustvariti nepotrebnih klicev. Starejši sistemi niso bili zasnovani za dostop več uporabnikov in so manj usmerjeni v storitve za stranke. Rešitev ERP v oblaku lahko zagotovi takojšen dostop od koder koli z informacijami v realnem času. PANTHEON Granula B2B spletno naročanje omogoča dobaviteljem, da si njihovi partnerji sami kreirajo naročila v veleprodajnem procesu poslovanja.

 

  1. Dinamika vašega delovnega mesta se spreminja:

Direktorji podjetij pogosto delajo z zaposlenimi ali imajo podružnice na oddaljenih lokacijah. Delovanje z enim poslovnim modelom, ki je odvisen od centralizirane pisarne, preprosto ni več učinkovit. Poslovni program mora biti povezan z vsemi lokacijami in imeti ažurne podatke tako o računih, zalogah ipd.

5. Večja mobilnost in potreba po informacijah kjerkoli in kadarkoli

Vse več podjetji opravlja delo iz mobilnih naprav na poti, z uporabo tablic, prenosnikov in telefonov. Rešitev ERP v oblaku in spletni poslovni program spremeni to mobilnost v jasno poslovno prednost, saj zagotavlja brezhibno izkušnjo prehoda iz pisarne, doma, na mobilni telefon in nazaj.

6. Nimate dostopa do informacij v realnem času

Če morate iskati najnovejše informacije, to upočasni kritično odločanje in zmanjša sposobnost reševanja problemov. Z zmožnostmi poslovne inteligence, ki so na voljo v današnjem poslovnem okolju, ki temelji na podatkih, je ključnega pomena, da tem informacijam dodamo vrednost interpretacije. Vedeti morate, kateri deli vašega podjetja delujejo in kateri ne – in vedeti morate takoj, da lahko hitro odreagirate.

7. Vaš ERP ne dohaja spreminjajočih se zakonskih predpisov

Zakonodaja se spreminja vsako leto, če ne še pogosteje. Za številna podjetja se zahteve glede zakonske skladnosti nenehno spreminjajo. Poslovni program v oblaku omogoča ERP, da sledi spreminjajočim se zahtevam.

 

Če iščete način, kako resnično vplivati na svoje stroške, povečati učinkovitost in potencial rasti, je to odličen čas, da razmislite o menjavi poslovnega programa. Povečanje časa in učinkovitosti, ki ga boste opazili skoraj da takoj, ter z osvoboditvijo vaše IT ekipe časa in stroškov vzdrževanja lokalne programske opreme ERP, boste lahko izkoristili svoj čas in proračun za rast vašega podjetja.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X