Razbijamo 6 mitov o veterinarski programski opremi v oblaku

16 Jun 2023

Sodobni veterinarski strokovnjaki se soočajo s številnimi izzivi pri vodenju veterinarske ordinacije. Poleg pacientov morajo poskrbeti še za upravljanje zdravstvene dokumentacije, rezervacije terminov in druge administrativne naloge. Za uspešno delo pri vsem tem je ključnega pomena učinkovita in napredna programska oprema. Vse več veterinarskih ordinacij se obrača k rešitvam v oblaku, ki jim omogočajo dostop do podatkov kjerkoli in kadarkoli. Ugotavljamo pa, da se veterinarji srečujejo z miti, ki krožijo o veterinarski programski opremi v oblaku. V tem blogu bi radi razbili šest najpogostejših mitov o omenjeni tehnologiji.

 

Mit št. 1: Veterinarska programska oprema v oblaku ni tako varna, kot je lokalna rešitev.

Resnica: Veterinarska programska oprema v oblaku je zasnovana s poudarkom na varnosti podatkov. Rešitve v oblaku zagotavljajo napredne varnostne ukrepe, kot so šifriranje podatkov, dvojno overjanje in redno varnostno kopiranje. S takšnimi rešitvami lahko bolj zaupate v varnost svojih podatkov kot pri lokalni namestitvi programske opreme.

 

PANTHEON Vet zagotavlja visoko raven varnosti in zasebnosti podatkov. Podatki pacientov in druge občutljive informacije so šifrirani in zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom. Program omogoča tudi dodeljevanje uporabniških pravic, kar pomeni, da imajo samo pooblaščene osebe dostop do določenih informacij.

Mit št. 2: Dostop do veterinarske programske opreme v oblaku ni enostaven.

Resnica: Veterinarska programska oprema v oblaku vam kjerkoli in kadarkoli omogoča dostop do podatkov prek spleta. Ni treba, da ste fizično prisotni v veterinarski ordinaciji, da bi pridobili dostop do podatkov ali izvedli določene naloge. Vse, kar potrebujete, sta internetna povezava in računalnik ali pametni telefon oziroma tablica.

 

Mit št. 3: Veterinarska programska oprema v oblaku je draga.

Resnica: Kljub pogostemu zmotnemu prepričanju je veterinarska programska oprema v oblaku finančno dostopna. Namesto stroškov nakupa in vzdrževanja lokalne infrastrukture ter plačevanja licenc za programsko opremo, se za uporabo v oblaku plačuje le mesečno naročnino, ki se prilagaja vašim potrebam. To pomeni, da ni visokih začetnih stroškov in lahko svoj paket popolnoma prilagodite velikosti in zahtevam svoje veterinarske ordinacije.

Mit št. 4: Veterinarska programska oprema v oblaku je zapletena za uporabo.

Resnica: Večinoma veterinarska programska oprema v oblaku ponuja uporabniku prijazen vmesnik, ki je enostaven za uporabo. Na voljo so tudi podpora in usposabljanje, ki vam pomagajo hitro razumeti sistem in ga pravilno uporabljati. Ne glede na vaše tehnično znanje bo uporaba veterinarske programske opreme v oblaku enostavna.

PANTHEON Vet je zasnovan z mislijo na uporabnika in zagotavlja enostavno uporabo. Uporabniški vmesnik je intuitiven in prijazen, kar olajša upravljanje programa brez posebnega tehničnega znanja. Veterinarji se lahko hitro naučijo uporabljati program in izkoristijo vse njegove funkcionalnosti.

Mit št. 5: Veterinarska programska oprema v oblaku ima omejen nabor funkcij.

Resnica: Veterinarska programska oprema v oblaku ponuja širok spekter funkcij, vam pomagajo pri učinkovitem upravljanju veterinarske ordinacije. To vključuje zdravstveno dokumentacijo, urnike, komunikacijo s strankami, zaloge in računovodstvo. Poleg tega se tudi takšne rešitve redno posodabljajo in izboljšujejo, s čimer vam zagotavljajo najnovejše funkcije in inovacije.

Program PANTHEON Vet se lahko prilagodi različnim vrstam veterinarskih praks, ne glede na njihovo velikost. Veterinarji lahko izberejo funkcionalnosti programa glede na specifične potrebe in zahteve. To omogoča optimalno prilagajanje programa ordinaciji in njenim poslovnim procesom.

Mit št. 6: Prehod na veterinarsko programsko opremo v oblaku je zapleten.

Resnica: Prehod na veterinarsko programsko opremo v oblaku je običajno enostaven in poteka brez težav. Ponudniki storitev v oblaku vam pomagajo pri migraciji podatkov iz obstoječih sistemov v novo rešitev. Prav tako nudijo podporo pri konfiguraciji in uvajanju novega sistema ter s tem zagotovijo gladko prehodno obdobje.

PANTHEON Vet je možno integrirati z drugimi poslovnimi programi, kot so knjigovodski programi, spletni portali in celo laboratorijski sistemi. To omogoča gladko pretakanje podatkov med različnimi sistemi in izboljšuje učinkovitost ter natančnost dela.

 

 

Veterinarska programska oprema v oblaku ponuja številne prednosti, ki pomagajo optimizirati veterinarsko ordinacijo. Z razbijanjem mitov, ki krožijo o njih, smo vam želeli predstaviti dejstva in vam olajšati odločitev za uporabo napredne tehnologije. Če iščete učinkovito, varno in prilagodljivo rešitev za svojo veterinarsko ordinacijo, je veterinarska programska oprema v oblaku vredna razmisleka.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X