Sprejmite prihodnost – odklepanje moči računovodstva v oblaku

7 Jun 2023

V današnji digitalni dobi se računovodstvo ob vse hitrejšem prenosu informacij močno spreminja. Tradicionalne metode nadomeščajo inovativne rešitve, ki poenostavljajo procese, izboljšujejo sodelovanje s strankami in zagotavljajo vpogled v poslovanje podjetja v realnem času. To je ključnega pomena za uspeh vsakega računovodskega servisa, saj le tako lahko ostane konkurenčen.

Brez skrbi preidite na poslovanje v oblaku s programom PANTHEON Accounting.  Za vse aktivacije do 30. 6. 2023 nudimo 12 mesecev brezplačnega dostopa.

 

V nadaljevanju bomo raziskali prednosti računovodstva v oblaku in si ogledali, kako ta lahko še izboljša vašo prakso.

Brezhibno sodelovanje in dostopnost

Ena najpomembnejših prednosti računovodstva v oblaku je možnost nemotenega sodelovanja s strankami in sodelavci. Če svoje računovodske procese premaknemo v oblak, se bomo končno lahko poslovili od težav s pošiljanjem več datotek po e-pošti, neažurnih podatkov ali dostavljanja fizičnih kopij. Z dostopom do podatkov v realnem času lahko skupaj s sodelavci sproti urejamo finančne izkaze, poročila in davčne napovedi ter tako izboljšamo učinkovitost pri delu . Računovodstvo v oblaku z uporabo katere koli naprave z internetno povezavo omogoča dostop do podatkov kadarkoli in kjerkoli, kar zagotavlja večjo prilagodljivost in omogoča delo na daljavo.

Izboljšana varnost podatkov in obnovitev po morebitni katastrofi

Varnost je najpomembnejša skrb računovodij, saj ravno računovodstva rokujejo z ogromnimi količinami zaupnih informacij. Računovodstvo v oblaku zagotavlja zanesljive ukrepe za zaščito občutljivih finančnih informacij. Rešitve v oblaku uporabljajo napredne tehnike šifriranja, varnostne kopije podatkov in strog nadzor dostopa, kar zagotavlja, da podatki ostanejo varni in zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom. Platforme za računovodstvo v oblaku imajo vzpostavljene zanesljive protokole za varnostno kopiranje podatkov in obnovitev po katastrofi, kar zmanjšuje tveganje izgube podatkov in izpadov v primeru okvare strojne opreme ali naravne katastrofe.

Vpogled v podatke in poročanje v realnem času

Pravočasen in točen vpogled v finančne podatke je ključnega pomena za sprejemanje premišljenih poslovnih odločitev. Računovodstvo v oblaku opolnomoči računovodje s podatki v realnem času, kar jim omogoča, da ustvarijo celovita poročila, analizirajo trende in svojim strankam ponudijo dragocene vpoglede v tekoče in preteklo poslovanje. S takoj dostopnimi najnovejšimi finančnimi informacijami strankam lahko zagotovimo proaktivne nasvete in prepoznamo morebitna odstopanja, ki bi lahko prerasla v velike težave. Takšna raven agilnosti in odzivnosti lahko znatno okrepi vlogo računovodje kot zaupanja vrednega svetovalca.

Avtomatizacija in prihranek časa

Računovodska programska oprema v oblaku avtomatizira ponavljajoče se naloge, kar računovodjem omogoča, da se osredotočijo na dejavnosti z dodano vrednostjo. Običajne naloge, kot so vnos podatkov, bančna uskladitev in obdelava računov, je mogoče razmeroma hitro avtomatizirati, zato lahko več časa posvetimo strateškim nalogam. Z avtomatizacijo lahko poenostavimo delovne tokove, zmanjšamo napake pri ročnem vnašanju podatkov in povečamo storilnost. Z odpravo dolgotrajnih procesov imamo priložnost, da razširimo svojo bazo strank, se lotimo zahtevnejših projektov in zagotovimo visokokakovostne storitve.

Razširljivost in stroškovna učinkovitost

Tradicionalna računovodska programska oprema pogosto zahteva drage nadgradnje in vzdrževanje. V paket računovodskega programa v oblaku so vključene vse nadgradnje. Število uporabnikov ali količino zakupljenega prostora za shranjevanje v programski opremi lahko preprosto prilagodimo, ko se obseg dela računovodskega servisa poveča ali zmanjša, pri čemer plačamo samo tisto, kar potrebujemo. Računovodstvo v oblaku brez vnaprejšnjih stroškov strojne ali programske opreme zaradi odpravljene potrebe po lastni infrastrukturi IT zagotavlja cenovno ugodno rešitev za računovodje vseh velikosti. S prehodom v oblak lahko prihranjena finančna sredstva razporedimo za strateške pobude, strokovni razvoj ali razširitev ponudbe storitev.

 

Prehod na računovodstvo v oblaku za računovodjo predstavlja pomemben korak k preoblikovanju prakse in prilagajanju zahtevam nove digitalne dobe. Z neoviranim sodelovanjem, izboljšano varnostjo podatkov, vpogledi v realnem času, avtomatizacijo in stroškovno učinkovitostjo računovodstvo v oblaku nudi neprimerljive prednosti v primerjavi s klasičnimi tehnološkimi rešitvami. Do konca junija vam z veseljem ponujamo 12 mesecev brezplačnega dostopa do našega računovodskega programa v oblaku, kar vam omogoča, da iz prve roke izkusite moč te inovativne rešitve.

 

 

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X