,

Pomen umetne inteligence (UI) v računovodstvu

13 Mar 2024

Poslovni programi računovodjem pomagajo upravljati in povezovati dnevne poslovne procese na različnih področjih, kot so finance, vsakdanje dejavnosti in človeški viri. Tako lahko računovodje izboljšajo svojo učinkovitost, natančnost in produktivnost z avtomatizacijo nalog, integracijo podatkov in omogočanjem vpogledov v poslovanje svojih strank.

Ko poslovni procesi postanejo bolj kompleksni in dinamični, konvencionalni sistemi običajno ne morejo slediti spreminjajočim se potrebam in pričakovanjem strank, zaposlenih in deležnikov. Na tej ravni pride do izraza umetna inteligenca (UI). UI predstavlja sposobnost strojev, da izvajajo naloge, ki običajno zahtevajo človeško inteligenco, kot so učenje, sklepanje in odločanje, zlasti kadar količina podatkov presega zmožnosti človeške analize. UI lahko izboljša poslovne programe (ERP) predvsem na naslednjih področjih:

Napredna analitika in boljše napovedi:

UI lahko uporabi zgodovinske podatke in podatke o trenutnih razmera za napovedovanje in priporočanje različnih operativnih dejavnosti, kot so načrtovanje proizvodnje, upravljanje zalog, gibanje povpraševanja in uspešnost prodaje. Prav tako lahko pomaga prepoznavati vzorce, trende in anomalije v podatkih ter podaja možne razlage in predloge za izboljšave.

Človeški viri:

UI lahko pomaga avtomatizirati in optimizirati dejavnosti na področju človeških virov, kot so zaposlovanje, upravljanje uspešnosti, upravljanje plačil in spodbujanje zaposlenih. Poleg tega AI lahko prilagaja storitve človeških virov posameznim potrebam in željam zaposlenih, kot so razvoj kariere, možnosti vseživljenjskega učenja in povratne informacije.

Finance/računovodstvo:

UI lahko pomaga avtomatizirati in optimizirati rutinske računovodske naloge, kot so vnos fizičnih računov v digitalno obliko (OCR), obdelava transakcij in likvidacija, preverjanje pravilnosti računov in generiranje poročil. Z omogočanjem vpogledov v denarni tok, obratni kapital, dobičkonosnost in tveganje UI lahko izboljša finančno upravljanje v podjetju.

Storitve za stranke:

UI lahko pomaga zagotoviti hitrejše, cenejše in bolj dosledne storitve za stranke z uporabo klepetalnikov, glasovnih pomočnikov ali drugih pogovornih sistemov za odgovarjanje na pogosta vprašanja, reševanje težav ali zagotavljanje zanesljivih informacij.

Inteligentno upravljanje računovodskih procesov

PANTHEON Accounting presega tradicionalno računovodstvo z inteligentnim upravljanjem računovodskih procesov. Z integrirano umetno inteligenco optimizira zajem fizičnih dokumentov in knjiženja, spremljanje stroškov in obvladovanje finančnih tokov, kar prinaša hitrejše in natančnejše računovodstvo. eKnjižbe v PANTHEON-u uporabljajo tehnologijo optične prepoznave znakov (OCR), ki olajša prepoznavanje in zajem informacij iz fizičnih računov. S tem se povečata natančnost in hitrost obdelave dokumentov.

PANTHEON storitve ePoslovanja, kot so poslovni procesi, likvidacija računov in sinhronizacija e-pošte, prinašajo učinkovito upravljanje dokumentacije in poslovnih procesov. Računovodjem omogočajo enostavno spremljanje vsakodnevnih nalog in nadzor nad njimi.

PANTHEON Accounting in povezane storitve ePoslovanja z integracijo umetne inteligence odpirajo vrata novim možnostim v računovodstvu. Te ne prinašajo samo poenostavljenega opravljanja vsakdanjega dela, temveč računovodjem omogočajo tudi boljše analize, preudarno strateško načrtovanje in celovito upravljanje računovodskih procesov. Digitalna transformacija računovodstva s PANTHEON Accounting je ključ do boljšega, hitrejšega in prilagodljivejšega poslovanja, ki v današnjem poslovnem okolju predstavlja pomembno konkurenčno prednost.

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X