, , , ,

Planiranje v proizvodnji

12 Okt 2022

Proizvodnja je tisti segment, ki je najbolj podvržen planiranju, saj ima vpliv na pravočasno zagotavljanje proizvajalnih kapacitet, doseganje izvedbenih rokov s stroški, ki so za podjetje sprejemljivi. V nadaljevanju, v intervjuju z Jasno Rihter, produktno vodjo za modul Hefaist ter PAWS, Datalab Tehnologije d.d., predstavljamo metode za učinkovito planiranje v proizvodnji.

 

Jasna, kako najbolj učinkovito načrtovati delo zaposlenih v proizvodnji?

Proizvodnja je tisti segment, ki je najbolj podvržen planiranju, saj ima vpliv na pravočasno zagotavljanje proizvajalnih kapacitet doseganje izvedbenih rokov s stroški, ki so za podjetje sprejemljivi.

Načrtovanje dela zaposlenih v proizvodnji

S pomočjo funkcionalnosti Načrtovanje delovnega časa lahko enostavno in učinkoviti načrtujemo delo zaposlenih v proizvodnji. V spodaj pripetem video posnetku vam predstavljamo primer načrtovanja delovnega časa v dinamični proizvodnji, ki deluje v treh izmenah.

 

Super, končno ne bo več potrebno iskanje razporeda po excelih. Ti podatki so vhod v mikrioplaniranje proizvodnje. Nam lahko poveš kaj več?

Izmenovodja v proizvodnji s funkcionalnostjo Načrtovanje delovnega časa lažje planira in obvladuje proizvodne procese skozi delovne resurse hkrati pa zagotavlja vhodne podatke v mikroplaniranje proizvodnje.

Pri mikroplaniranju govorimo o dnevnem planiranju izvajanja proizvodnje. Dnevni plan se pripravlja po izmenah ter omogoča planerju, da učinkovito razporedi operacije po delovnih resursih.

Dnevno planiranje v proizvodnji

V spodaj pripetem video posnetku si poglejte podrobnosti iz naslova Dnevno planiranje v proizvodnji.

 

Plan je narejen in operacije so razporejene. Kako potem delavci poročajo porabljen material in čas?

Razvili smo novo funkcionalnost v modulu PANTHEON webMT, ki omogoča, da preko spleta, na tablicah ali pametnih telefonih poročamo porabljen material in delo na delovne naloge.

Modul PANTHEON WebMT

V spodaj pripetem video posnetku vam predstavljamo izdelavo delovnih nalogov v modulu PANTHEON WebMT.

 

Ali zaposleni v modul PANTHEON WebMT lahko poročajo porabljen material, s pripadajočim odpadkom in odgorkom ter porabljeno delo, preko mobilnih naprav?

Zaposleni lahko poroča in izdela delovne naloge preko osebnega računalnika, na katerem je nameščen PANTHEON ali preko tablice ali pametnega telefona z nameščenim Web MT. Program je narejen tako, da se prilagaja različnim napravam.

PANTHEON WebMT prilagojen različnim mobilnim napravam

V spodaj pripetem video posnetku vam predstavljamo, kako je PANTHEON WebMT prilagojen različnim napravam.

 

 

 

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X