, , ,

Enostavno upravljanje opravil v podjetju

12 Okt 2022

Uporabnike dnevno čaka množica opravil, ki jih morajo obdelati. Težava pa nastane, ko se jih nabere cel kup, ko jih je potrebno ustrezno preusmeriti, poiskati in podobno. V nadaljevanju objavljamo intervju z Simonom Pangeršičem, svetovalcem za PANTHEON iz podjetja Datalab SI d.o.o. s katerim bomo pojasnili kako odpraviti to in ostale težave pri delu z Opravili v podjetju ali računovodskem servisu.

 

Simon, uporabnike dnevno čaka množica opravil, ki jih morajo obdelati. Kako se znajti v njih?

V ta namen smo prenovili formo Opravil in jo s tem naredili bolj intuitivno.

V spodaj pripetem video posnetku vam predstavljamo primer, kako enostavno prestavimo opravilo iz enega uporabnika na drugega.

 

Opravila si uporabniki lahko kreirajo sami, jih nanje preusmerijo nadrejeni ali pa nastajajo iz poslovnih procesov kot smo lahko že videli. Nam prosim pojasniš, kako si opravila uporabniki kreirajo ročno?

Opravila je mogoče kreirati iz skoraj vseh form v PANTHEON-u. V spodaj pripetem video posetku si oglejte, kako lahko na enostaven način kreiramo novo opravilo.

Kreiranje opravil

 

Kako pa nas program obvešča o odprtih opravilih ?

Iz poslovnega procesa je obveščanje uporabnika omogočeno preko: opravil, e-pošte ali SMS sporočil.

Obveščanje o odprtih opravilih

V spodaj pripetem video posnetku vas vabimo, da si ogledate SMS obveščanje na primeru veterinarja, ki uporablja PANTHEON VET.

 

 

Pojasnil si, da SMS-e pošiljamo preko Workflow-a. To pomeni, da lahko SMS obveščanje vključimo v katerikoli poslovni proces, v kateremkoli PANTHEON-u?

Tako je. Funkcionalnost SMS obveščanja je uporabna v mnogih poslovnih funkcijah. Na primer obveščanje kupca, da je njegovo naročilo pripravljeno za prevzem, dolžnika o zapadlih terjatvah ali sodelavca o predolgo čakajočih opravilih.

O odprtih opravilih pa nas sistem lahko obvešča tudi preko e-pošte. V spodaj pripetem video posnetku si oglejte tudi ta primer:

 

Mobilni operaterji storitev sms pošiljanja iz telefona zaračunajo. Kako pa je v primeru, ko sms sporočilo pošiljamo preko PANTHEONa?

Pošiljanje sms obvestil je plačljiva storitev. Za naše uporabnike smo pripravili 2 predplačniška paketa: ž

  • Mikro, ki vsebuje 100 sporočil  in
  • Mini, ki vsebuje 500 sporočil.

Večji uporabniki pa enako kot pri eDokumentih sklenejo naročniško pogodbo, kjer dogovorimo cene glede na predvidene količine, uporabniku pa se zaračunavajo poslani SMS-i znotraj enega meseca.

Pakete si naročite na uporabniških straneh. Za več informacij predlagam, da se obrnete na naše prijazno prodajno osebje na 01 252 89 50 ali na prodaja@datalab.si.

 

Če se vrnemo nazaj na opravila. Ali je potrebno vsako opravilo, ki nas čaka, posebej zagnati?  

Za take primere je omogočen izbor več opravil in hkratni zagon vseh izbranih. Prav tako lahko izbrana opravila vse naenkrat potrdimo ali zavrnemo. Na ta način pohitrimo in poenostavimo naše delo z opravili.

Zagon opravil

V spodaj pripetem video posnetku si oglejte primer.

 

Ali lahko ob pregledu določena opravila preskočimo ali zaustavimo postopek obravnave?

Da. V  ta namen lahko uporabimo funkcionalnost Zaustavitve oziroma preskoka čakajočih opravil.

Zaustavitev ali preskok čakajočih opravil

V spodaj pripetem video posnetku si oglejte primer.

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X