, ,

Kako izbrati poslovni program za podjetniške začet(ni)ke?

12 Maj 2020

Težko je verjeti, da bo nastala situacija v gospodarstvu imela le negativne posledice. Prišlo bo do sprememb v načinu poslovanja, do novih poslovnih idej, do novih začetkov. Omejevanje stikov med ljudmi je močno zarezalo v gospodarstvo. Podjetja in podjetniki so morali malodane čez noč najti rešitve, kako uvesti in/ali nadgraditi digitalni del svojega poslovanja. Predvsem za male podjetnike in obrtnike utegne to predstavljati izziv, sploh če so manj vešči računalnika. Ali pa tudi ne. Vedno več računalniških programov za upravljanje poslovanja je intuitivnih za uporabo in res prijaznih do uporabnika. Tudi slovenska rešitev PANTHEON Web, poslovni program, ki je dostopen preko spletnega brskalnika na najrazličnejših napravah – računalniku, tablici ali pametnem telefonu.

»Kot pravi pregovor – sreča spremlja pogumne. In prav tem, novim in svežim podjetnikom svetujemo, da že od samega začetka svoje poslovanje strukturirano in centralno vodijo v enem programu. Spletni poslovni program PANTHEON Web light vsebuje vse, kar malo oz. novo podjetje potrebuje. Ne le, da bo poslovanje zakonito, da bodo vsi računi davčno potrjeni, temveč tudi, da bodo imeli slednjega ves čas pod nadzorom, s čimer bodo ohranili osnovno poslovno higieno in pregled nad poslovanjem,« pravi Katja Pirnat, skrbnica ključnih strank v podjetju Datalab.

Zakonsko skladno poslovanje

Zakaj velja voditi evidenco aktivnosti slehernega podjetja v poslovnem programu? Ker tako poslujemo v skladu z zakonom. Ta omogoča tudi davčno potrjevanje in izdajo računov, izmenjavo podatkov z računovodstvom in državo. Programska oprema, prilagojena slovenskemu poslovnemu okolju, omogoča hitro in enostavno pripravo računov. Podatke o kupcih in dobaviteljih program samodejno uvozi iz seznama podjetij na AJPES-u ter s tem odpravi eno izmed možnosti za nastanek napak pri pripravi računa.

Takojšen vpogled v kazalnike in podatke

Poslovna programska oprema podjetniku omogoča, da v vsakem trenutku spremlja glavne kazalnike uspešnosti poslovanja. Ima hipen pregled na izdanimi računi, seznami strank in drugimi ključnimi podatki. Prav tako lahko preveri evidenco zalog izdelkov in poenostavi ter pohitri inventuro.

Raba programske opreme za upravljanje poslovanja močno poenostavi tudi računovodstvo. Rastoče podjetje slej kot prej potrebuje lasten računovodski kader ali pa zunanji računovodski servis. V primeru, ko je poslovanje natančno zabeleženo v programu, je olajšana tudi izmenjava dokumentov z računovodjo. Elektronsko pošiljanje podatkov in dokumentov podjetniku in računovodji prihrani čas in denar, saj odpade potreba po tiskanju dokumentov, poštnih znamkah, ovojnicah ter poti na pošto in stanju v vrsti pred poštnim okencem.

Mobilnost je prednost

Če narava poslovanja v normalnih razmerah zahteva veliko spreminjanja lokacij, velja pri izbiri poslovnega programa izbirati med takimi, ki nudijo tudi mobilno ali spletno različico, saj bomo tako imeli takojšen vpogled v poslovanje in možnost vnašanja podatkov na terenu. Podjetnik ali obrtnik bo s spletnim poslovnim programom zadostil svoji želji po mobilnosti, saj mu program prek spleta omogoča, da posluje od koderkoli, enostavno izdaja in prejema račune, pregleduje stanje zaloge, ustvarja potne naloge ter izmenjuje dokumente z računovodskim servisom.

 

PANTHEON Web Light spletni program za mala podjetja

PANTHEON Web Light – spletni program za mala podjetja

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X