Ali širite poslovanje izven meja svojega trga? Centraliziran poslovni sistem je vaš najzanesljivejši partner

9 Apr 2021

Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v tujino? Podjetja postanejo mednarodna zato, da bi vstopila na nova tržišča, pospešila rast in povečala donosnost. Uspeh na domačem trgu je vsekakor dober temelj za rast podjetja. Za nadaljnjo rast pa je smiselno izkoristiti priložnosti, ki jih ponuja mednarodno poslovanje.

Toda, da bi izkoristili te možnosti, morate obvladati kar veliko novih izzivov: upravljanje s finančnimi operacijami v državah z drugimi valutami ter z drugačno davčno zakonodajo in zahtevami za poročanje in nadzor.

Mednarodna podjetja morajo biti sposobna voditi konsolidacije financ na več ravneh; vsaka poslovalnica mora imeti svojo lokalno operativno kontrolo, matična družba pa mora biti vedno pripravljena, da njihove podatke vključi v konsolidirana finančna poročila. S prihodom sodobne tehnologije je precej olajšan vstop na tuje trge. Izvozno poslovanje ima nekatere specifike in izzive, na katere se je treba dobro pripraviti. Treba je poiskati najboljše rešitve in se poslužiti nekaterih orodij, ki olajšajo širitev podjetja v tujino.

Preberite priročnik in spoznajte, kako vam tehnologija lahko pomaga pri širjenju svojega poslovanja v tujino.

 

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X