,

Prednosti integracije spletne trgovine z ERP sistemom

2 Feb 2022

Spletna trgovina ponuja vrsto prednosti tako za trgovce kot za potrošnike, sploh v teh časih, ko zdravstveni ukrepi neposredno vplivajo na naše nakupovalne navade.

Upravljanje spletne trgovine ni lahka naloga, še posebej, če podatki niso povezani s poslovnim programom. Povezovanje sicer ni najbolj enostavno, a je vredno truda, ko prepoznamo pozitiven vpliv, ki ga ima na poslovanje in tudi na izkušnjo strank.

Predstavljamo vam pet prednosti združevanja spletne trgovine z ERP sistemom:

Prihranek časa

Brez dvoma lahko rečemo, da sta prihranek časa in posledično denarja glavna in največja prednost. Če povežemo vse dele podjetja v en sam sistem upravljanja, postanejo procesi hitrejši in učinkovitejši, kar omogoča, da se osredotočimo na dejavnosti, ki so za nas bolj donosne.

Zmanjšanje obratovalnih stroškov

Ko združimo platformo za spletno trgovino z ERP rešitvijo, lahko avtomatiziramo več ročnih postopkov, s čimer zmanjšamo tveganje za človeške napake. Naročila strank je mogoče prenesti neposredno s spletne platforme v ERP sistem, s tem pa lahko zmanjšamo nepotrebne stroške z dostopom do informacij o zalogah v realnem času.

Mobilnost s poslovnim programom na telefonu

ERP sistem na pametni napravi, ki jo imamo pri sebi, omogoča boljši nadzor in več podatkov. Z ustrezno integracijo lahko ustvarimo finančna poročila na zahtevo in dobimo vpogled v to, kateri izdelki se dobro prodajajo in kateri potrebujejo izboljšave. To omogoča hitro prilagoditev poslovne strategije. S takojšnjo sinhronizacijo in možnostjo dostopa do informacij s katerekoli naprave lahko odločitve hitro sprejemamo na podlagi oprijemljivih podatkov.

Izboljšana uporabniška izkušnja

Kolikokrat se vam je zgodilo, da je stranka nekaj naročila v spletni trgovini, nato pa se je izkazalo, da izdelka ni na zalogi? To zagotovo ni prijetno, tako za trgovca, ki izgublja čas z obvestili, da izdelka na žalost ni na zalogi, kot tudi za razočaranega kupca, ki se bo morda naslednjič obrnil drugam. Z informacijami, zbranimi v ERP sistemu, lahko trgovci in potrošniki spremljajo vsak korak prodajnega procesa: prejemajo posodobitve in imajo dostop do informacij o svojih naročilih. Z aktualnimi informacijami o izdelku se zmanjšajo morebitne frustracije in gradi se trajen odnos s strankami.

Povečano zaupanje in kredibilnost

Zanesljivost podjetja in spletne trgovine je ključnega pomena za krepitev zvestobe strank. Ko se potrošnikom obljublja eno, prejmejo pa drugo, trpi ugled podjetja, če pa imajo celosten pogled na nakupni proces in prejmejo natančne informacije, bo veliko večja verjetnost, da se bodo vrnili.

 

Prednosti integracije ERP sistema s spletno trgovino so izjemne in pogosto predstavljajo razliko med uspešno ali neuspešno spletno trgovino.

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X