, ,

Javni razpisi (vavčerji P4D React EU) za digitalno preobrazbo

21 Jul 2021

Junija se je odprl letošnji razpis P4D React EU, ki mala in srednje velika podjetja spodbuja k digitalni preobrazbi.

Ni skrivnost, da podjetja po digitalni poslujejo učinkoviteje, hitreje razvijajo nove izdelke in stortive ter se poslužujejo uspešnejših digitalnih poslovnih modelov. Besedno zvezo »digitalna preobrazba« predvsem v zadnjem letu vse bolj pogosto slišimo. Kaj pa sploh pomeni? Vas zanima kaj več o tej temi in zakaj se vedno več podjetij odloča za digitalno preobrazbo? Želite tudi vi stopiti na pot digitalne preobrazbe in ne veste, kje začeti? Digitalna preobrazba vaši organizaciji omogoča, da stopi v korak s časom. Skupaj vam pomagamo, da vas pri prehodu v digitalno dobo v celoti podpremo. V okviru javnega razpisa P4D React EU lahko izkoristite sofinanciranje do 60 % svojega projekta za izvedbo digitalne preobrazbe ali razvoj digitalnih kompetenc zaposlenih.

Že dlje časa razmišljate o optimizaciji in digitalizaciji poslovanja ter nadgradnji vašega znanja? Ne zamudite vavčerjev za digitalizacijo in izkoristite nepovratna sredstva za izobraževanje in svetovanje.

Od aprila 2019 do marca 2023 je na voljo državna finančna spodbuda v obliki digitalnih vavčerjev, ki jih lahko izkoristijo za sofinanciranje svojih digitalnih aktivnosti. Na voljo so digitalni vavčerji 4 tipov, in sicer vavčer za pripravo digitalne strategije, vavčer za dvig digitalnih kompetenc, vavčer za digitalni marketing in vavčer za kibernetsko varnost. Za projektom stoji organizacija Digitalno informacijsko središče (DIH Slovenia) v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vavčer za digitalno strategijo

Posledice pandemije so pokazale, da je digitalna strategija in implementacija le te v podjetjih nujna, saj lahko v nasprotnem primeru zaostanemo za konkurenco, izgubimo stranke in v najslabšem primeru ne moremo več poslovati. Po uradnih podatkih ima le 28 % podjetij razvito digitalno strategijo, slednja pa imajo zaradi tega še posebej v negotovoih časih precejšnjo konkurenčno prednost.

Za pripravo kakovostne digitalne strategije je nujnih več korakov. Potrebna je kakovostna ocena stanja na področju digitalizacije, priprava načrta razvoja digitalnih zmožnosti podjetja, temu pa sledi priprava strategije podjetja za digitalno preobrazbo.

Pri pripravi digitalne strategije vam lahko pomagajo strokovnjaki, ki so vpisani v Katalog svetovalcev. Datalabovi strokovnjaki izpolnjujemo vse pogoje, vpisani smo v katalog in vam tako lahko svetujemo z vseh vidikov digitalne preobrazbe. V ta namen smo pripravili več paketov sodelovanja.

 

Vavčer za nadgradnjo digitalnih kompetenc

V Datalabu se ne ukvarjamo zgolj z razvojem poslovne programske opreme PANTHEON ampak tudi s  svetovanjem, uvajanjem poslovnega programa v poslovanje podjetij in strokovnim usposabljanjem. Našo ekipo sestavljajo strokovnjaki različnih smeri z ogromno znanja in izkušenj pri reševanju vprašanj in izzivov s področja digitalnih tehnologij. Pri usposabljanju zaposlenih za razvijanje digitalnih kompetenc je cilj spoznati osnovna orodja in metode za digitalizacijo ter avtomatizacijo poslovanja s pomočjo PANTHEON-a. Prav tako se seznanjajo z osnovnimi nastavitvami PANTHEON-a ter spoznavajo osnovno delo s kupci, dobavitelji, skladišči ter ostalimi šifranti v PANTHEON-u.

 

Višina sofinanciranja

Sofinanciranje vašega projekta znaša do 60 % upravičenih stroškov. Subvencija se naročniku vrne naknadno in sicer od minimalno 1.000,00 EUR do maksimalno 9.999,99 EUR. Višina subvencije pa je odvisna tudi od tipa vavčerja. Davek na dodano vrednost (DDV) ni upravičen strošek. Rok za prijavo je 1. 9. 2021. Okvirna cena priprave digitalne strategije je 9.000 € in za dvig digitalnih kompetenc je 2.500 €.


Vavčerji na področju digitalizacije so spodbuda za mikro, mala in srednje velika podjetja z možnostjo sofinanciranja ključnih področij digitalizacije, s čimer se bo povečala konkurenčnost vašega podjetja, dodana vrednost oz. prihodki od prodaje.

Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo, za več informacij pa nas lahko pokličete na 01 252 89 50  ali pa sena nas obrnete prek elektronske pošte na prodaja@datalab.si.

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X