, ,

Digitalni vavčerji – izkoristite nepovratna sredstva

19 Jul 2019

Že dlje časa razmišljate o optimizaciji in digitalizaciji poslovanja ter nadgradnji vašega znanja? Ne zamudite vavčerjev za digitalizacijo in izkoristite nepovratna sredstva za izobraževanje in svetovanje.

Od aprila 2019 do marca 2023 je na voljo državna finančna spodbuda v obliki digitalnih vavčerjev, ki jih lahko izkoristijo za sofinanciranje svojih digitalnih aktivnosti. Na voljo so digitalni vavčerji 4 tipov, in sicer vavčer za pripravo digitalne strategije, vavčer za dvig digitalnih kompetenc, vavčer za digitalni marketing in vavčer za kibernetsko varnost. Za projektom stoji organizacija Digitalno informacijsko središče (DIH Slovenia) v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

>>Preverite nabor najpogostejših vprašanj in odgovorov.

Kakšen je Namen in cilj razpisa?

Namen vavčerjev je podjetjem s sedežem v Sloveniji pomagati pri povečanju konkurenčnosti in doseganju višjih prihodkov od prodaje s pomočjo sofinanciranja priprave digitalnih strategij, dvigu digitalnih kompetenc, povečanju kibernetske varnosti ipd.

 

Datalab izvaja 2 obliki sofinanciranih storitev!

Digitalni vavčerji so unovčljivi pri izvajalcih, ki so vpisani v katalog strokovnjakov ali katalog usposabljanj izvajalcev pri DIH Slovenia.

V obeh zgoraj navedenih katalogih je vpisano tudi podjetje Datalab SI d.o.o. V sodelovanju z nami lahko izkoristite naslednje vavčerje. 

 

 

Kakšna je Višina razpoložljivih sredstev?

Vrednost razpisa je približno 8,5 milijonov evrov, ki se bo enakomerno razdelila na 4 leta do konca obdobja. Letno naj bi bilo torej na voljo nekaj več kot 2 milijona sredstev.

Subvencija se naročniku vrne naknadno in sicer od minimalno 1.000,00 EUR  do maksimalno 9.999,99 EUR. Višina subvencije pa je odvisna tudi od tipa vavčerja.

Kdaj je Rok za oddajo vlog?

Vlogo za koriščenje vavčerja lahko vaše podjetje odda kadarkoli tekom javnega poziva do 31. 3. 2023 oziroma do porabe sredstev. V primeru predčasne porabe sredstev bo informacija objavljena na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Skrajni rok za oddajo vlog je torej 31. 3. 2023, pri čemer je skrajni rok za predložitev zahtevka za izplačilo sredstev 30. 9. 2023.

Roki za izplačilo sredstev:

Zadnji rok za izplačilo sredstev v letu 2019 je 31. 10. 2019, v letu 2020 31. 10. 2020, v letu 2021 31. 10. 2021, v letu 2022 31. 10. 2022 in v letu 2023 30. 9. 2023. Pri tem je potrebno upoštevati, da se sredstva izplačujejo za nazaj, ko so storitve že končane in so vse obveznosti izvajalcu plačane. Vloga za koriščenje vavčerja pa mora biti oddana že pred samo izvedbo projekta.

 

ALI SREDSTVA LAHKO KORISTIMO in kje je na voljo razpisna dokumentacija?

Vsa razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada, kjer so navedeni vsi odprti pozivi in druge informacije.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, in sicer gospodarske družbe, samostojni podjetniki in zadruge, za vse pa velja pogoj, da so registrirani kot pravna ali fizična oseba v Sloveniji. Več podrobnosti in pogojem pa si preberite pri posameznem pozivu:

Vavčer za digitalno strategijo

Za pripravo kvalitetne digitalne strategije je potrebno več korakov. Potrebna je kvalitetna ocena stanja na področju digitalizacije, priprava načrta razvoja digitalnih zmožnosti podjetja temu pa sledi priprava strategije podjetja  za digitalno transformacijo.

Pri pripravi digitalne strategije vam lahko pomagajo strokovnjaki, ki so vpisani v Katalog svetovalcev. Datalab-ovi strokovnjaki izpolnjujejo pogoje, vpisani smo v katalog in vam tako lahko pomagamo. V ta namen smo pripravili več paketov sodelovanja.

Minimalna višina subvencije za Vavčer za pripravo digitalne strategije je 1.000,00 EUR, maksimalna višina subvencije pa 9.999,99 EUR. Davek na dodano vrednost (DDV) ni upravičen strošek. Prijavitelj lahko za ta javni poziv pridobi sredstva samo enkrat v celotnem obdobju (do leta 2023).

Vabimo vas, da si ogledate ponudbo naših svetovalcev ali nas za več informacij kontaktirajte  na 01 252 89 50 oz. se obrnete na prodaja@datalab.si.

 

Vavčer za dvig digitalnih kompetenc

Predmet sofinanciranja tega javnega poziva so delavnice in usposabljanja, ki si jih prijavitelj lahko izbere v katalogu usposabljanj na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada. Datalab je pripravil 35 PANTHEON izobraževanj, vpisana so v katalogu in zanje lahko izkoristite vavčerje.

Usposabljanja se mora udeležiti vsaj 20 % zaposlenih, oziroma vsaj ena oseba, če je v ekipi 5 ljudi ali manj zaposlenih.

Prav tako je finančna meja za koriščenje – Prijavitelju se do 2023 lahko izplača največ 20.000 EUR po tem javnem pozivu; pri čemer lahko pridobi prijavitelj največ 1 vavčer na leto. Subvencija znaša od 1000 do 9999,99 EUR.

Za več informacij pokličite našo svetovalko Blažko Pečjak, 01 252 89 52, dlacademy@datalab.si ali vodjo Datalab Akademije, ga. Vanjo Cigoj na 01 252 89 39.

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X