, ,

Bo 2021 leto, ko boste prešli na sodobno oblačno poslovanje?

26 Feb 2021

Leto 2020 je bilo za podjetja in njihovo poslovanje milo rečeno zahtevno. Stalnica poslovanja so bile motnje, ki so podjetja spremljale skozi celo leto. Podjetja z lokalnimi rešitvami za vodenje poslovanja so bila primorana uvesti hitre spremembe, pri tem pa jih je ovirala potreba zaposlenih po oddaljenem delu oz. delu od doma. Podjetja, ki so bila že opremljena s sistemom v oblaku, pa so imela več fleksibilnosti, da so se bolje spoprijela z vsemi spremembami, ki jih prinaša covid-19. Oblačni sistemi mnogim njihovim zaposlenim omogočajo, da delajo kjerkoli in imajo varen dostop do potrebnih sistemov in podatkov.

Ni treba, da je pandemija edini razlog, bi ugotovili, da vaš sistem zaostaja za hitrim razvojem v tehnologiji in vašem podjetju ter ne sledi potrebam vaših strank.

Medtem, ko se podjetja veselijo obdobja po pandemiji, pa bodo številna morala razmisliti, kako z omejenimi sredstvi izpolniti različne potrebe in prednostne naloge. Ali se vam zdi, da se še vedno spopadate z lokalnimi sistemi, ki ne ustrezajo več vašemu podjetju, mogoče celo za nekaj različic zaostajajo, ker je ponovna prilagoditev ali nadgradnja preveč zamudna in draga? Morda se vam zdi, da ste se zataknili v na videz brezizhodni situaciji.

Dobra novica je …

Dobra novica je, da je poplava novih tehnologij močno izboljšala možnosti prehoda v fleksibilnejše poslovanje. Spreminjajoča se narava oblačnih poslovnih programov daje podjetjem nove in zanimive priložnosti, da hitro izboljšajo način poslovanja in povečajo učinkovitost tudi tako, da se prilagodijo in upoštevajo specifike vašega podjetja. Torej, ali bo 2021 leto, ko bo vaše poslovanje končno prešlo na sodoben oblačni poslovni program?

Kako vedeti, ali je poslovanje v oblaku pravo za vaše podjetje?

Ko ste pripravljeni razmisliti o tem, da svoje podjetje preselite v oblak, si morate odgovoriti na tipična vprašanja o programu, kot so: kakšne so poslovne zahteve, želje glede funkcionalnosti, zahteve integracije?

Ko primerjate poslovne programe v oblaku, boste pred nakupom želeli oceniti stopnjo prilagodljivosti, enostavnosti uporabe in prilagoditve/konfiguracije programa. Če menite, da je poslovna fleksibilnost ključnega pomena za vaše podjetje v prihodnosti, bi to moralo biti pri ocenjevanju zelo pomembno.

PREDNOSTI OBLAČNIH SISTEMOV

Razširljivost in prilagodljivost – Sistemi v oblaku ponujajo večjo razširljivost, ki temelji na potrebah in specifikah vašega podjetja z manj operativnimi ovirami.

Ugodna rešitev – Poslovni programi v oblaku omogočajo podjetjem nizko začetno investicijo. Program se plačuje le z mesečno naročnino in ponuja dodatno prednost, da izkoristite stroškovne prednosti z uporabo več partnerjev na eni sami platformi.

Varnost – Programska oprema v oblaku zagotavlja varnost celostno in v skladu z zakonodajo glede obdelave in shranjevanja poslovnih podatkov

Digitalna hramba – Skladiščenje v oblaku nudi ugodne prihranke skupaj s funkcionalnimi prednostmi, kot so redne varnostne kopije podatkov in možnost enostavnega zakupa dodatnega prostora.

Enostavna dostopnost – Ena največjih prednosti sistemov v oblaku je njegova zmožnost hitrega uvajanja brez dolgih namestitvenih postopkov in dostopnost kjerkoli in kadarkoli. Uporabniki bodo opremo v oblaku lahko začeli uporabljati v nekaj minutah. S priklopom na splet jim je omogočen hiter dostop do ažurnih podatkov kadarkoli in kjerkoli 24/7.

Selitev tradicionalnih rešitev v oblačno poslovanje, bodo sčasoma pripomogle k zmanjšanju stroškov in povečanju fleksibilnosti poslovanja. V sedanjih pogojih poslovanja je včasih res lažje govoriti o spremembah kot pa jih uvesti, poleg tega je dejstvo, da morajo organizacije pri tem upoštevati več dejavnikov. Toda selitev tradicionalnih rešitev v oblačno poslovanje bo sčasoma zagotovo pripomogla k zmanjšanju stroškov in povečanju fleksibilnosti poslovanja, to pa je gotovo cilj vsakega podjetja

Ne glede na to, ali želite rešitve na lokalnih strežnikih, rešitve v oblaku ali hibridne rešitve, lahko zaupate našim strokovnjakom. Zavedamo se, da je zanesljiva tehnologija ključnega pomena za uspeh podjetij.

Na voljo vam ponujamo različne rešitve za nakup ali za najem v oblaku. Če niste prepričani, kaj potrebujete, se obrnite na enega od naših strokovnjakov, da dobite strokovni nasvet. Z veseljem vam pomagamo najti pravo rešitev za vaše podjetje. Pokličite 01 252 89 50 ali pišite na prodaja@datalab.si

 

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X