, , ,

V prihodnjih letih bomo zamenjali jedro ARES-a, da bo deloval z Workflow Scriptom

12 Okt 2022

V prihodnjih letih bomo zamenjali jedro ARES-a, da bo deloval s Workflow Scriptom, katerega smo že začeli vključevati v poslovne procese. Za obstoječe uporabnike se sam ARES ne spremeni, saj ostane takšen kot je! V nadaljevanju na temo ARES razvojnega okolja objavljamo intervju z Domnom Lukačičem, svetovalcem za PANTHEON iz podjetja Datalab SI d.o.o.

ARES je zmogljivo razvojno okolje, v katerem si lahko k obstoječim funkcionalnostim PANTHEON-a priključimo prilagojene rešitve za specifike našega poslovanja. Zakaj ARES počasi ugašamo?

Pax Compiler, na katerem temelji ARES, je kupilo podjetje Apex Data Solutions. Posledično nimamo več dostopa do izvorne kode, razvoj pa ne sledi več novim verzijam Delphija.

V prihodnjih letih bomo zamenjali jedro ARES-a, da bo deloval s Workflow Scriptpm, katerega smo že začeli vključevati v poslovne procese. V tem času pa bomo Pax Compiler vzdrževali ter WorkFlow Script razširili z dodatnimi registracijami.

Za obstoječe uporabnike se sam ARES ne spremeni, saj ostane takšen kot je!

 

Kaj pridobimo s Workflow Scriptom?

Razlika med PaxCompiler in Workflow Scripter

Kot prvo pohitrimo samo izvajanje. Workflow Scripter bere izvorno kodo ukaz za ukazom in jo istočasno izvaja, medtem ko Pax Compiler najprej prevede izvorno kodo v izvršljivo in jo šele nato izvede.

To pa je v primeru, da pogosto menjamo prenešene spremenljivke iz PANTHEON-a, precej počasen proces.

Če želimo nadomestiti ARES, potem moramo v Workflow Scripterju imeti možnost oblikovanja obrazcev. V njem so na voljo iste funkcionalnosti na poslovnih procesih, kot jih poznamo iz ARES okolja.

 

 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X