Pogosta vprašanja o licencah

Zakup omogoča optimiziranje investicije v vašo programsko opremo, saj vam licenc ni treba kupiti vnaprej, temveč za uporabo plačujete mesečno naročnino. Skupaj s partnerjem Datalab preglejte in definirajte svoje potrebe po licencah. Partner bo na podlagi potreb pripravil zakupno pogodbo, v kateri bodo opredeljene licence, ki jih potrebuje vaše podjetje. Zakupite lahko tako slovenske različice programske opreme kot tudi različice tuje lokalizacije (npr. za potrebe hčerinskega podjetja na Hrvaškem).
Oblak licenc PANTHEON

Prilagajanje spremembam

Če se vaše potrebe po informacijskem sistemu spremenijo, lahko zakup prilagodite spremenjenim okoliščinam. Tako lahko povečate število licenc (npr. za novozaposlene sodelavce), prenesete licence (npr. v Ljubljani potrebujete dve manj kot na začetku, v Mariboru pa dve več) in celo spremenite licenčni model (npr. iz SE v MF, ker ste uvedli planiranje proizvodnje). V teh primerih bomo višino mesečnega obroka prilagodili vašim trenutnim potrebam.

Cene in funkcije

V ceniku boste našli pregled vseh PANTHEON licenc in mobilnih aplikacij ter njihove zmogljivosti. Podrobneje so pojasnjene tudi kombinacije licenc.

Kako štejemo uporabnike?

Programska oprema Datalab se licencira na podlagi števila uporabnikov, ki hkrati dostopajo do sistema (t.i.concurrent access). To pomeni, da je programska oprema lahko nameščena na poljubnem številu računalnikov, vendar jo lahko uporablja v istem trenutku le toliko uporabnikov, kolikor ima podjetje pridobljenih licenc. Če je število doseženo, se dodatni uporabnik ne bo mogel prijaviti v sistem. Ko se neki uporabnik odjavi iz sistema na svoji delovni postaji, se lahko prijavi nekdo drug na svoji (t.i. roaming licenses).

Te in druge pravice ter obveznosti uporabnika in podjetja Datalab določa licenčna pogodba.

Kako pridobimo licence?

Če vas zanima naša programska oprema, lahko izpolnite povpraševalni obrazec ali nas kontaktirate po telefonu ali elektronski pošti (oba sta navedena spodaj). V obrazcu določite osnovne podatke o vašem podjetju, na podlagi katerih bodo lahko naši partnerji oblikovali ustrezno ponudbo.

Datalab licencira programsko opremo preko mreže pooblaščenih prodajalcev, ki so usposobljeni za pomoč pri določitvi ustrezne licenčne sheme. Implementacijo, uvajanja, šolanja, podporo in razvoj dodatnih rešitev vršijo partnerji podjetja Datalab, ki imajo ustrezno certificirane sodelavce.

Če želite licencirati programsko opremo v drugi državi (npr. Hrvaška, BiH, Srbija), se prosimo obrnite na Datalabovo podružnico v tisti državi.

Dokupovanje in nadgradnja licenc

Če že imate nekaj licenc za PANTHEON in jih potrebujete več ali višje različice z več funkcionalnostmi, jih lahko preprosto dokupite potrebno število ali nadgradite (zamenjate z višjo licenco), plačate pa samo razliko. Sledi nekaj pogostih primerov.

Dokup licenc

Podjetje ima štiri licence PANTHEON SE (Small Enterprise), torej štiri uporabnike. Zaposlilo je dva nova sodelavca, ki jih želi opremiti s programskim paketom.

Priskrbeti si mora dve dodatni enouporabniški licenci (6 uporabnikov – 4 licence PANTHEON SE = 2 dodatni licenci PANTHEON SE).

Sprememba modela

Podjetje ima šest licenc PANTHEON SE (Small Enterprise), torej šest uporabnikov. Zaposlilo je dva nova sodelavca, hkrati pa si direktor podjetja želi analitičen pregled nad poslovanjem.

Podjetje torej potrebuje osem uporabniških licenc PANTHEON ME (Medium Enterprise). Datalab vzame v račun obstoječe licence (6x PANTHEON SE), ki jih podjetje uporablja po trenutno veljavni ceni iz cenika in izstavi račun za novo licenčno shemo. Podjetje tako plača le razliko med prejšnjim in novim stanjem.

Odprtje dislocirane trgovine

Podjetje ima dve licenci PANTHEON SE. Odprlo je dislocirano trgovino, kjer bo samo prevzemalo blago in izdajalo račune.

Podjetje mora kupiti dodatno licenco PANTHEON RT. Uporabniki lahko kombinirajo licenco PANTHEON RT z licencami SE, ME in MF.

Razvoj podjetja

Podjetja rastejo in se razvijajo. Razvoj podjetja mora spremljati razvoj informacijskega sistema, zato se pojavi vprašanje dokupovanja licenc.

V podjetju Datalab imamo zelo preprosto formulo: Dodatno plačilo = Bruto cena želenega – Bruto cena posedovanega. To pomeni, da vedno plačate le razliko med želenimi licencami in licencami, ki jih že imate.

Pokličite (01) 252 89 50

Več informacij – Hitra priprava ponudbe – Možnost plačila na obroke – Trenutne prodajne akcije – Količinski popusti

X