,

Kibernetski ščit: umetnost vojne v digitalni dobi

2 Feb 2024

Nahajamo se v dobi, kjer se bitke ne bijejo zgolj na bojiščih, temveč tudi v nevidnih kibernetskih prostorih, kjer so orožja kode in podatki. Digitalna doba zahteva nove strategije in sodobne kibernetske ščite, ki so v osnovi umetnost labirinta v virtualnem svetu.

V tem digitalnem bojišču se vzpostavlja zavezništvo med podjetji in kibernetskimi strokovnjaki, ki gradijo mostove med umetnostjo skrbništva ter napredkom, ki ga prinaša sodobna tehnologija.

Pogodbeno varovanje: sodelovanje v digitalni divjini

V digitalni dobi, kjer tehnologija odpira vrata novim izzivom, postaja pogodbeno sodelovanje ključno orožje za podjetja, ki želijo graditi na stabilnosti in varnosti. Sklenitev skrbniške pogodbe ni zgolj formalnost, temveč vstop v svet stalnega in naprednega spremljanja informacijskega okolja. Pogodbeno sodelovanje ni le list papirja, temveč zaveza k stalni pripravljenosti na reševanje izzivov v digitalni divjini.

Kibernetski ščit: na pomoč priskoči Skupina stroka.si

Kako pa se v tem digitalnem bojišču znajde Skupina stroka.si, ki je že 20 let zanesljiv partner na področju implementacije in dodelav poslovnega programa PANTHEON? Njihov pristop je kot umetnost obrambe, kjer je vsak korak premišljen in usmerjen k zaščiti naročnikov. Pogodbene stranke imajo stalno podporo in vzdrževanje, ki jih varuje pred morebitnimi pomanjkljivostmi pri delovanju opreme. Skrbnik, dodeljen vsaki pogodbeni stranki, postane nekakšna desna roka nosilcev podjetja, zagotavljajoč celovito in strokovno obravnavo.

Prednosti skrbništva:

  • nižji stroški poslovanja, saj je možnost za izpad delovanja sistema manjša.
  • Stalni kontakt s skupino strokovnjakov, ki vam pomaga pri vašem delu.
  • Hitro odpravljanje težav in preventivna skrb za pravilno delovanje sistema.
  • Hitro in enostavno uvajanje novih rešitev.

Njihovi strokovnjaki vzdržujejo vso strojno in programsko opremo, hkrati pa pomagajo pri upravljanju ter svetovanju, kako najbolje izkoristiti vašo že obstoječo opremo.

Izkušena ekipa skrbnikov vam je na voljo v optimalnih časovnih okvirih, vedno, kadar jo potrebujete. To vam omogoča, da vaš izziv reši strokovnjak, vi pa se lahko popolnoma posvetite svoji osnovni poslovni dejavnosti in v polnosti svoj čas namenite rasti in razvoju vašega podjetja.

Microsoft Defender: prvak na bojišču

Microsoft Defender se na bojišču izkaže kot zvezda na kibernetskem nebu. Ocena rešitve v Gartnerjevem magičnem kvadrantu kaže na vrhunsko učinkovitost, ki jo podpira popolna integracija z obstoječimi Microsoft orodji. Microsoft Defender ni le varnostna rešitev; je orodje, ki omogoča podjetjem, da zmagajo v bitki s kibernetskimi grožnjami.

Microsoft Defender, prinaša ogromno dodano vrednost za podjetja, saj omogoča:

  • celovito zaščito – ponuja večplastno zaščito pred različnimi vrstami groženj, od tradicionalnih virusov do sodobnih kibernetskih napadov.
  • Integracijo z obstoječimi Microsoft orodji – če v podjetju že uporabljate Microsoft rešitve, je popolna integracija z izdelki in storitvami (Azure, Microsoft 365 …) enostavna.
  • Analitiko groženj – Microsoft Defender ATP zagotavlja podrobno analitiko groženj, kar omogoča razumevanje realne varnostne situacije in sprejemanje ažurnih odločitev.
  • Upravljanje na enem mestu – za podjetja Microsoft Defender ATP ponuja centralizirano upravljanje in spremljanje groženj na vseh napravah, kar olajša odzivanje na incidente.

»Na področju razvoja programske opreme PANTHEON, spletnih rešitev in informacijske infrastrukture podjetje Stroj že približno dve desetletji sodeluje s Skupino stroka.si. Z naložbami v oblak, strokovnim znanjem našega partnerja in sodobno varnostno infrastrukturo Microsofta poskrbimo za najvišjo možno stopnjo varnosti.« Tomaž Kaiser, direktor podjetja Stroj d. o. o.

Kibernetski napadi: izziv v digitalnem svetu

Zaradi naraščajočega števila kibernetskih napadov postaja zaščita v digitalnem svetu nujnost, ne luksuz. Mala in srednje velika podjetja so še posebej izpostavljena, saj pogosto nimajo ustrezne tehnične zaščite. Zato je kibernetska varnost postala ključna umetnost preživetja, ki zahteva ne le tehnološke rešitve, temveč tudi ozaveščenost, izobraževanja in nenehno posodabljanje praks.

V digitalni dobi, kjer se umetnost vojne odvija v virtualnem prostoru, so kibernetski ščiti tisti, ki varujejo podatke, algoritme in identitete. Podjetja, ki razumejo to umetnost, so tista, ki bodo zmagala v kibernetskem boju.

»V podjetju Fridro za najvišjo možno stopnjo varnosti poskrbimo z naložbami v oblak, s strokovnim znanjem partnerja Skupine stroka.si in sodobno varnostno infrastrukturo Microsofta,« je pojasnil Thomas Mori, direktor podjetja Fridro d.o.o.

Za več informacij o zaščiti vašega podjetja so vam strokovnjaki Skupine stroka.si na voljo na tel. št. 02 88 79 780 ali e-poštnem naslovu: ccc@stroka.si. Prav tako vabljeni, da obiščete njihovo spletno stran www.stroka.si.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X