Velja novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih

5 Jan 2017

V torek, 3. januarja 2017, je v veljavo stopila novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih, ki ukinja zaznambe na nepremičninah in vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči v primeru lastnine nepremičnine v vrednosti do 120.000 evrov.

Spomnimo, 1. februarja 2017 se bo začelo izvajanje nove zakonodaje.

Predlog ukinja zaznambe na nepremičninah in ukinja vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči v primeru, ko ima posameznik oz. družina v lasti stanovanje ali stanovanjsko hišo v vrednosti do 120.000 evrov, pišejo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDS). Več o tem si lahko preberete v Novela ukinja vračilo prejete pomoči prejemnikov varstvenega dodatka.

Varstveni dodatek je namenjen posameznikom in družinam, ki si materialne varnosti ne morejo zagotoviti zaradi okoliščin, na katere sami ne morejo vplivati.

Spomnimo, pisali smo tudi o tem, kolikšna je najnižja in najvišja višina denarnega nadomestila za brezposelnost, preberite pa si tudi o tem, da bi se v primeru odobritve koncepta univerzalnega temeljnega dohodka (UTD) v Sloveniji socialni transferi celo ukinili.

 

 Data_logo

Monika Kern – Podjetje Data d. o. o., poslovne storitve
Potrebujete finančno svetovanje?
Obrnite se na Datine strokovnjake.Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.
Prispevek je bil prvič objavljen na spletni strani www.data.si.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X