Subvencije za zaposlovanje: delodajalci, bi se branili do 7.000€ ?

17 Feb 2017

Razpis Zavoda RS za zaposlovanje (ZRZS)  Zaposli.me 2016/2017 delodajalcem prinaša subvencije za zaposlovanje! Preverite, kako lahko pridobite subvencije v višini med 5.000 in  7.000 evrov! “Do sedaj je na javnem povabilu Zaposli.me sodelovalo 2.891 delodajalcev, 264 jih je prejelo subvencijo v višini 7.000 evrov,” so za naš portal povedali na ZRSZ.

“Na voljo še dobrih 13 milijonov evrov sredstev. Od tega jih je približno 8,7 milijona namenjenih za vzhodno regijo in 4,5 milijona za zahodno,” so še povedali na ZRSZ.

Subvencijo lahko pridobite, a pri tem morate upoštevati nekatere pogoje. Za najmanj eno leto neprekinjeno morate zaposliti brezposelne, ki so dopolnili 30 let ali več in ustrezajo ciljnim skupinam programa in vam jih predlagamo za vključitev. Kandidate morate zaposliti za polni delovni čas (40 ur na teden), izjema pa velja za invalide, pri katerih je dovoljen skrajšan delovni čas, vendar ne krajši od 20 ur.

“Delodajalci z zaposlitvijo oseb iz ciljnih skupin prispevajo k večji konkurenčnosti podjetja. Izbranim osebam pa tako omogočijo delovno in socialno vključenost, nova znanja, veščine in izkušnje ter boljše zaposlitvene možnosti,” so še dodali na ZRSZ.

Kdo se lahko prijavi?

Ponudbo na javno povabilo lahko predložite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imate vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali ste samozaposleni ter izpolnjujete še vse druge pogoje iz 6. poglavja javnega povabila.

Koga lahko zaposlite?

V zaposlitev s pomočjo subvencije bomo vključevali brezposelne, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

  • Kriterij 1: so dopolnili 30 let ali več in so najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • Kriterij 2: so starejši od 50 let in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • Kriterij 3: so dopolnili 30 let ali več, imajo končano največ osnovno šolo (ISCED 2) in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Koliko subvencij vam pripada?

Višina subvencije za zaposlitev je odvisna od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje kandidat za zaposlitev:

  • 5.000 EUR vam pripada, če vaš novi zaposlen ustreza vsaj enemu od kriterije (1, 2 ali 3), npr. dopolnil je 30 let in je najmanj 12 mesecev prijavljen v evidenci brezposelnih.
  • 6.000 EUR pridobite, če vaš novi kader ustreza dvema kriterijema (1 in 2, 2 in 3, ali 1 in 3), npr. dopolnil je 50 let in je najmanj 12 mesecev prijavljen v evidenci brezposelnih.
  • Do največ, 7.000 EUR subvencije, pa ste upravičeni, če vaš novi zaposleni izpolnjuje vse tri pogoje (1 in 2 in 3), npr. dopolnil je 50 let, je najmanj 12 mesecev prijavljen v evidenci brezposelnih in ima hkrati končano največ osnovno šolo (ISCED 2).
 Data_logo

avtor prispevka: mag. Dario Berginc – Podjetje Data d. o. o., poslovne storitve
Pomagamo vam do subvencije! Glede priprave ponudbe, objave prostega delovnega mesta in podpisa pogodbe vam svetujemo na DATI. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Nastio Flegar, na telefon tel. 01 2927 460 ali na elektronsko pošto nastia.flegar@data.si.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X