Kako prihranite čas pri vračilu blaga z mobilno blagajno

21 Jun 2017

Vsak podjetnik se kdaj sreča s situacijo, ko stranka zaradi različnih razlogov vrne kupljeno blago. Kar naenkrat se nam pojavijo razni izzivi kot so: kako se bo to poznalo pri zalogi, kako to vpliva na DDV, kaj če stranka izbere drug artikel, ki ima nižjo ceno, kaj če enakega artikla nimamo več na zalogi, …

Predvsem pa nam vsaka taka situacija porabi precej časa, in ker je čas denar, si poglejmo primer, kako v PANTHEON mobilni blagajni pohitrimo postopek vračila blaga.

Imamo primer računa s štirimi pozicijami (štirimi prodanimi artikli), ko kupec želi vrniti samo en artikel. Glede na to, da moramo potrditi vsako spremembo računa, smo proces vračila in sprememb računa uredili na naslednji način:

  1. Poiščemo račun, ki ga bomo spremenili v meniju Procesi – Računi, in ga storniramo:

2. Ko smo račun stornirali, račun podvojimo s pritiskom na gumb »podvoji« v zgornjem desnem kotu in prenesemo vse pozicije na nov, odprt račun.

3. V naslednjem koraku moramo odstraniti pozicije artiklov, ki jih je kupec vrnil. S pritiskom na pozicijo artikla odpremo urejevalnik in na poziciji spremenimo količino na ustrezno. Če odstranjujemo celotno pozicijo, pritisnemo oranžni gumb  . Ko je pozicija artikla odstranjena iz računa, lahko izdamo nov račun.

Če vas zanima, kako PANTHEON je mobilna blagajna videti  kako deluje v praksi vam predlagamo, da si preko obrazca rezervirate termin za pogovor ob kavi.

untitleddatalabDatalab tim S simboličnim podpisom želimo nagovoriti vse posameznike, zaposlene, sodelavce, partnerje in uporabnike s katerimi se vsak dan učimo, zbiramo in izmenjujemo izkušnje, znanje, probleme in rešitve. Brez vseh naštetih vsega skupaj ne bi bilo. Redno berite naše objave in nam sporočite katere teme in informacije vas zanimajo. Danes bolj kot kdajkoli velja: kdor ima informacijo, ima moč. Datalabov tim svoje znanje deli z vami! Delite naprej … 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X