Kaj je skupno poslu in jadranju?

20 Jun 2017

Tekmovalnost in sodelovanje – nasprotja, ki delujejo tako v poslu kot v športu

Marsikdo bi pomislil, da sta besedi tekmovalnost in sodelovanje nasprotnega pomena. Nasprotnici, ki stremita ena proti drugi vsaka s svojega brega in vztrajno zagovarjata prednosti svoje gonilne sile delovanja. Tekmovalnost zagovarja primarno željo po tem, da smo prvi, boljši od drugih. Skozi tekmovalnost in primerjanje z drugimi se učimo kako se izboljšati in kako doseči cilje, kako garati za uspeh. Medtem ko nas sodelovanje uči delovanja v skupini, fokusiranja na skupen cilj in rezultira v inovativnejših rešitvah, vsem vpletenim pa prinaša koristi. In izredno težko je, da bi bili uspešni če bi se ravnali zgolj po načelih tekmovalnosti ali stremeli le k kooperativnem delovanju. Podobno kot pri vsem v vsem v življenju je ključno ravnotežje.

Datalab, ki ima močno in razvejano mrežo partnerstev se vsakodnevno sooča z vprašanjem: kako lahko skupaj naredimo PANTHEON boljši? Kako smo lahko kot tim boljši? Po drugi strani pa si želimo biti med ponudniki poslovnih programov najboljši, ponuditi največ.

Zdrava tekmovalnost in timsko delo sta zmagovalna kombinacija.

Jadranje lahko odlično primerjamo s poslovnim svetom, saj poosbelja timsko delo, prilagajanje, tekmovalnost, usklajenost, hitrost, moč. Zato lahko rečemo, da nam je, Datalabovcem in naši razširjeni PANTHEON družini jadranje v krvi.

To dokazujejo tudi kolegi, ki poleg uspeha s PANTHEON-om,  osvajajo i hrvaško morje. Tihomir Stričević na »Ramoni« se udeležuje CRO ORC D-Marin Kup, serije najpomembnejših ORC regat na Hrvaškem organiziranih s strani hrvaške jadralne zveze. Vrhunski šport, dober proizvod in podjetništvo delujejo v simbiozi. S pomočjo PANTHEON-a so Ramoni  v podporo tudi hrvaški partnerji, npr. Excel Computers.

Za Ramono bo vrhunec sezone 2017 sodelovanje na spektaklu vrhunskega jadranja najvišjega svetovnega ranga. Z začetkom julija bo nastopila na Svetovnem prvenstvu kajutnih jadrnic v Trstu. Za dobro uvrstitev se bodo borili z 130 jadrnicami iz 19 držav, skupaj s skoraj 1500 najboljšimi svetovnimi jadralci. Ramono bo v boj popeljal eden najboljših hrvaških skipperjev, Marko Marinović. Poleg Marka in Tihomira, osem članska ekipa te dni ekstenzivno trenira pred odhodom v Trst.

Več o samem tekmovanju: http://www.orcworlds2017.com/  in http://www.orcworlds2017.com/entries/2

Ramona bo tekmovala v skupini C, kjer bo ponosno nosila PANTHEON-ov logo.

Sailing - Ramona in PANTHEON

Slika prevzeta s spletne strani: www.regate.com.hr

Ramoni in njeni posadki želimo, da ji naš logo prinese srečo in predvsem, dober rezultat.

 

untitleddatalabDatalab tim S simboličnim podpisom želimo nagovoriti vse posameznike, zaposlene, sodelavce, partnerje in uporabnike s katerimi se vsak dan učimo, zbiramo in izmenjujemo izkušnje, znanje, probleme in rešitve. Brez vseh naštetih vsega skupaj ne bi bilo. Redno berite naše objave in nam sporočite katere teme in informacije vas zanimajo. Danes bolj kot kdajkoli velja: kdor ima informacijo, ima moč. Datalabov tim svoje znanje deli z vami! Delite naprej … 

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X