Datalab Blog – nova oblika komunikacije za novo obdobje

29 Avg 2016

V zadnjih dvajsetih letih smo priča drastičnim spremembam v načinu našega dela, komunikacije, sodelovanja in konec koncev tudi v življenjskem slogu. Razlog teh drastičnih sprememb je vrtoglav razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). Naše okolje je drugačno, kot je bilo pred 5, 10 ali 15 leti. Tehnologija narekuje tempo našemu vsakdanu, medtem ko so informacije postale ključen del tako zasebnega kot poslovnega življenja.

Kaj se zgodi ko tehnologija in informacije v tolikšni meri dominirajo vsakem aspektu naših življenj, da so nam slednje kaj hitro v breme in vse manj prednost.

Med ključne probleme sodobnega poslovnega sveta sodi količina, obseg ter hitrost podatkov in informacij, ki jih posameznik prejema v vsakem trenutku.

  • Če je bil prej izziv, kako najti informacije, je danes ključni problem količina in hitrost s katero informacije k nam prihajajo.
  • Čas, ki je potreben, da se informacije predelajo in filtrirajo, ločijo relevantne od irelevantnih, uporabne od neuporabnih, je ogromen strošek.
  • Kredibilnost, zaupanje in relevantnost so danes tista vprašanja, ki so najpogosteje odprta.

 

Vprašanje mnogih je: “Kako hitro in enostavno dobim informacije, ki so relevantne za moje poslovanje ?” 

Prav zaradi tega smo se odločili, da poskušamo na Datalabovem blogu zbrati tiste informacije, ki so filtrirane, ročno izbrane in razumljivo napisane. Torej tiste, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevnem poslovanju.

Historia magistra vitae est (Zgodovina je učiteljica življenja)

Takšen pristop za Datalab ni nekaj novega. Datalab že vrsto let vlaga svojo energijo v ustvarjanje interne publikacije PANTHEON™ E-Novice, ki je v prejšnjih obdobjih izhajala najprej v tiskani, potem v elektronski (PDF) in e-mail obliki.

Čas je pokazal, da so tiskane publikacije vse manj brane, da e-mail uporabljamo skoraj izključno za pomembno poslovno korespondenco ter da vsemu ostalemu sledimo ad-hoc oziroma le v primeru, ko vzbudi zanimanje, ker je koristno za naše poslovanje.

Danes je čas za nove medije in nove kanale komunikacije, ki so bolj interaktivni in bolj vsebinsko izpiljeni. Prav zato bomo prej omenjeno, staro idejo osvežili in ji nadeli novo “preobleko”.

Če imate čas in željo, da vstopite v časovni stroj, vas toplo vabimo, da si ogledate kako se nekoč izgledale PANTHEON novice.

Računovodstvo v oblaku, elektronsko poslovanje, podjetništvo

Blog je postal dominanten način komuniciranja informacij na spletu. Vsebina objavljena na blogovski platformi je kategorizirana, označena in enostavna za iskanje. Poleg tega bodo kontekstualno povezane vsebine obiskovalcem bloga nudile sorodne informacije, kar bo jim olajšalo iskanje na blogu.

Trudili se bomo za naš blog izbrati, filtrirati in objavljati koristne vsebine s področja elektronskega poslovanja, elektronskih računov, podjetništva, poslovne programske opreme, računovodstva, rešitev v oblaku, kot tudi vsebine sorodnih aktualnih tematik, za katerih menimo, da bodo za vas koristne.

Danes se podjetja in samostojni podjetniki srečujejo z mnogo več izzivi kot pred nekaj leti. V Datalabu se teh izzivov še predobro zavedamo. Sodelujemo namreč s skoraj 50.000 podjetji in samostojnimi podjetji v regiji.

Poleg tega se sami – kot multinacionalno podjetje – vsakodnevno spopadamo z novostmi, izzivi in težavami. Prav zaradi tega smo se odločili, da svoje znanje in izkušnje delimo z vami. Iskreno verjamemo, da se napredek lahko doseže le z deljenjem znanja. Suvereno smo prepričani, da lahko naše regionalne izkušnje koristijo tudi vam!

Ali ste vedeli?

Kot ilustracijo in poskus, da vam prikažemo količino informacij in obseg sprememb s katerimi se danes srečuje vsak posameznik, vas vabimo, da si ogledate naslednji video:

Če vas zanima neka posebna tema ali želite, da v naslednje objave vključimo nekaj kar ima za vaše poslovanje izreden pomen, se oglasite preko spodnjega kontaktnega obrasca. Veseli bomo vaših idej, razmišljanj in dilem. Potrudili se bomo, da vaša sporočila prebremo, dileme raziščemo in analiziramo ter z vesmi podelimo filtrirane, koristne in uporabne informacije.

Se beremo na Datalab blogu,
Datalab tim

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X