, ,

Je programska oprema za upravljanje zalog obvezna za mala podjetja?

19 Avg 2021

Upravljanja zalog ne bi smeli prepustiti naključju. Če veste, kateri izdelki se najbolje prodajajo in kateri prinašajo največ dobička, lahko te informacije pametno izkoristite in nadgradite svoje poslovanje. Verjetno se zavedate da teh podatkov in informacij ne moremo kar tako zlahka dobiti iz navadnih preglednic. Preberite, kako lahko programska oprema za upravljanje zalog v oblaku poskrbi za številke, medtem ko vi skrbite za druge dele svojega podjetja.

Prepustite upravljanje zalog programski opremi.

Upravljanje zalog je več kot le sledenje izdelkom. Pomeni tudi kdaj (do)naročiti zalogo, koliko naročiti in za koliko prodati … Vse to se lahko zdi težavno opravilo. Toda programska oprema za upravljanje zalog lahko odpravi ugibanja in omogoči večji nadzor nad poslovanjem.

Zakaj potrebujete programsko opremo za upravljanje zalog

V maloprodaji lahko slabo razumevanje inventarja poslabša poslovanje, zato je zelo pomembno, da se z inventarjem naučimo upravljati.

Kdaj bo izdelek razprodan? Kdaj je najboljši čas za obnovo zalog najbolje prodajanih izdelkov? Ali veste, koliko vas stane shranjevanje izdelkov, ki se ne prodajajo in le stojijo na policah? Na ta vprašanja verjetno ne morete odgovoriti na pamet, pa vendar so ti podatki bistveni za uspeh vašega podjetja. Pri tem vam lahko koristi programska oprema za upravljanje zalog.

Preglednice ne dohitevajo zahtev sodobnega upravljanja zalog

Morda vas bo zamikalo, da bi svoj inventar upravljali kar z raznimi tabelami oz. preglednicami. Naj vas opozorimo, da te niso bile zasnovane v ta namen in zato prinašajo kar precej težav:

  • za upravljanje potrebujete veliko časa in truda,
  • tabele so nagnjene k napakam (90% preglednic vsebuje napake),
  • niso povezane s podjetjem in z vsemi kazalci poslovanja, saj z rastjo informacije postajajo obsežne in zapletene,
  • ni možnosti povezovanja z drugimi sistemi, npr. s programsko opremo za računovodstvo ali prodajnim terminalom (POS),
  • ne posodabljajo se avtomatično, kar pomeni, da so podatki skoraj vedno stari,
  • tabele ne dajejo pregleda nad uspešnostjo vaših izdelkov.

Namenska programska oprema za upravljanje zalog rešuje vse težave, ki vam jih povzročajo preglednice.

 

Natančno sledenje in nadzor nad vašim inventarjem je eden najpomembnejših vidikov poslovanja maloprodaje. Če želite spremljati in pametno izkoristiti informacije za rast svojega poslovanja, je vredno vložiti v dobro programsko opremo.

4 razlogi, zakaj bi bilo koristno, če bi vaše maloprodajno podjetje uporabljalo programsko opremo za upravljanje zalog v oblaku

Preverite razloge, ki upravičujejo njeno uporabo:

  1. Upravljanje zalog ustreza rasti vašega podjetja

Vaše maloprodajno podjetje je danes lahko majhno, vendar pa bodo zaloge z rastjo vse večje in bolj raznolike, kar pomeni, da bodo tudi zahtevnejše za obvladovanje.

Morda boste želeli odpreti drugo poslovalnico, dodati nove izdelke ali začeti prodajati prek spleta. Sodobna programska oprema za upravljanje zalog olajša dodajanje novih izdelkov in prodajnih poti. Poleg tega vam omogoča primerjavo in analizo podatkov o prodaji.

  1. Oblak omogoča sinhronizacijo z drugo programsko opremo

Tradicionalno upravljanje zalog je zapleten proces naročanja in prejema zalog od dobaviteljev, shranjevanja in sledenja teh zalog ter spremljanja prodaje. To pomeni veliko vnesenih podatkov v številne sisteme.

Ko integrirate programsko opremo za upravljanje zalog v oblaku z drugimi spletnimi izdelki, lahko podatki samodejno tečejo iz enega sistema v drugega. Ko se nekaj proda, sistem POS (ali spletna trgovina) to direktno sporoči:

  • računovodski programski opremi, ki beleži prihodke in davek, ter se poveže z računovodjo;
  • programski opremi za upravljanje zalog, ki lahko samodejno znova naroči izdelke, če jih primanjkuje;
  • nadzorni plošči poslovne uspešnosti, ki stalno prikazuje donosnost poslovanja.

V svoje poslovanje lahko vključite tudi druga orodja za analitiko in poročanje ter tako bolje razumete vse vidike svojega poslovanja.

Tako avtomatiziran in integriran nabor sistemov se posodablja v realnem času. Ni napak pri ročnem vnosu podatkov. Orodje pa vam daje podatke za razumevanje in izboljšanje vsakega vidika vašega poslovanja. Podatke lahko delite tudi s svojimi partnerji in računovodjo, da dobite njihove povratne informacije in predloge.

  1. Vedno ažurni podatki pomagajo pri sprejemanju pomembnih odločitev

Če želite kar najbolje razviti podjetje, morate svoje izdelke poznati do obisti. Ni dovolj le vedeti, kaj se najbolje prodaja. Vedeti morate, kdo bo posamezne izdelke najverjetneje kupil, kdaj morate naročiti nove in koliko jih morate hraniti na zalogi.

Sistem za upravljanje zalog v oblaku lahko te informacije prikaže v realnem času na katerikoli napravi. Vsebuje tudi analitična orodja, ki vam povedo vse, kar morate vedeti o svojem podjetju:

  • dostopajte do točnih podatkov o prodaji v realnem času prek vseh vaših prodajnih kanalov;
  • oglejte si podrobnosti: razčlenite izdelke na skupine strank, vrste izdelkov in posamezna naročila;
  • poiščite svoje najbolj prodajane izdelke: prepoznajte najboljše in tudi najslabše, da boste lahko ob pravočasno naročili prave izdelke v ustreznih količinah;
  • primerjajte stroške: poglejte, kateri dobavitelji ponujajo najboljšo ponudbo.

Orodje za analizo inventarja vam lahko zagotovi vpogled za hitrejše in boljše odločitve. Ustrezno poročanje lahko odkrije priložnosti za zmanjšanje stroškov in izboljšanje poslovanja.

  1. Upravljanje inventarja na poti

S programsko opremo za upravljanje zalog v oblaku lahko do svojih podatkov o zalogah dostopate kadarkoli in kjerkoli – potrebujete le internetno povezavo. Mobilni dostop do vašega inventarja je namreč ključnega pomena, če želite razširiti svoje maloprodajno podjetje. S terena lahko prejemate obvestila, preverjate zaloge in naročate izdelke.

Ko bo vaše podjetje raslo, boste morda odprli nove trgovine. To pomeni nove izzive pri upravljanju zalog – spremljati je treba zalogo za več trgovin in za spletne prodajne poti. Toda s pravo programsko opremo je upravljanje zalog za pet trgovin enako preprosto kot za eno.

PANTHEON Web Light 

PANTHEON WEB Light ponuja enostaven način za izdajanje in prejemanje računov, vodenje ePoslovanja, skladiščnega poslovanja, potnih nalogov, spremljanje evidence delovnega časa in pregleda poslovanja. Podpira ključne procese v skladiščih in omogoča pregled nad vašim blagom. Pregled nad zalogo in naročili je hiter in enostaven, vrsta avtomatiziranih postopkov pa poskrbi za optimalno stanje blaga in zalog.

 

 


Pri izbiri programske opreme za upravljanje zalog v oblaku, ki je integrirana z računovodsko programsko opremo in drugimi aplikacijami (npr. POS, orodji za upravljanje osebja in analitiko), je treba upoštevati različne dejavnike, najpomembnejši pa naj bo, da programska oprema namesto vas opravlja vsa rutinska opravila.

Kot lastnik maloprodajnega podjetja izgubljate čas, če vsakodnevno v preglednice vnašate številke za ročno sledenje zalog. Programska oprema za upravljanje zalog v oblaku lahko vse to počne namesto vas, zato se lahko vi osredotočite na rast in trženje svojega podjetja.

Z vzpostavljenim pravim sistemom upravljanja zalog se lahko osredotočite na tisto res pomembno. Samodejni nadzor zalog vam omogoča, da gradite svoje podjetje in razveseljujete svoje stranke.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X