3 glavne prednosti spletnega izobraževanja

10 Jan 2018

 

Verjetno ne mine dan, ko ne brskate po priljubljenih portalih in si ogledujemo različne video vsebine in novice. Najljubše filme in serije gledate na kavču ali v postelji z zamikom in v času, ko otroci spijo ali pa ste zaključili z delom, športom in podobnimi dejavnostmi.

Tudi Vaše učenje bi moralo potekati na podoben način. Potekati bi moralo v sproščenem okolju, v času, ko to Vi želite in v obsegu, ki vam ustreza. In to je mogoče! Izbrati morate »on-line« učenje.

Stare navade vse bolj opuščamo. Vi tudi?

»E-učenje« je prisotno že 19 let in od takrat se je njegova uporaba hitro povečala in spreminjala način učenja tudi v podjetjih. Predvsem je prinesla velike prihranke.

Po podatkih Ameriškega združenja za usposabljanje in razvoj (ASTD) je danes skoraj ena tretjina vseh učnih vsebin na voljo v e-obliki. Na drugi strani pa je Raziskovalni inštitut Amerike na primer poročal, da ima e-učenje moč, da poveča stopnjo ohranjanja prejetih informacij do 60%. Učeči imajo večji nadzor nad hitrostjo učenja in tudi možnost ponovnega usposabljanja po potrebi.

V Datalab Akademiji opažamo, da ste poslovni uporabniki vse manj konzervativni. Za on-line obliko učenja se odločate v več kot 70%. Nekateri pa še vedno prisegate na izobraževanje »v živo«, v učilnici, ob pomoči mentorja. Morda je to le Vaša navada in vsekakor velja razmisliti, ali bi svoje navade spremenili. V nadaljevanju navajam 3 glavne razloge za e-učenje.

3 glavni razlogi »ZA« e-izobraževanje

Dostopnost 24/7

Spletno učenje preko npr. video navodil ali video seminarjev omogoča dostop do učnih vsebin od kjerkoli in kadarkoli. Vi in vaši zaposleni lahko do učnih vsebin dostopate vsakič, ko naletite na vprašanje ali pa ste določen postopek pozabili. Odgovor je oddaljen le en »klik«.

Prilagojenost različnim učnim stilom

Vsi se ne učimo enako. Ni vam potrebno pogledati dlje od vašega neposrednega kroga sodelavcev ali družinskih članov, da bi opazili razlike. Nekateri od Vas ne marate izpostavljanja, učenja v skupini, lažje ali težje sledite podani vsebini, radi se učite zjutraj ali zvečer ali pa le čez vikend ipd.

E-učenje Vam omogoča, da sami določate termin in tempo učenja. Poteka v okolju, ki je ugodnejše za vaš stil učenja. Prav tako omogoča »neskončno« ponavljanje, vse dokler vsebine ne obvladamo.

Manj porabljenega časa

Študija Brandon-Hall je pokazala, da je za e-učenje potrebnega 40% do 60% manj časa na zaposlenega od istega izobraževanja, ki poteka v tradicionalni učilnici. Za e-učenje Vam ni treba potovati na velike razdalje, da bi se usposabljali. Prav tako ni potrebno načrtovati hotelskih sob ali potovati v drugo mesto. Spletno usposabljanje je dosegljivo takoj. Izobraževanje poteka iz udobja  Vaše dnevne sobe ali celo na poti, na vaših pametnih ali tabličnih računalnikih (V kolikor seveda niste voznik :)….varnost mora biti na prvem mestu).

Učite se PANTHEON on-line

PANTHEON se kar naprej dopolnjuje. V prenapetem urniku si težko vzamete čas, da bi nas obiskali v učilnici, na izobraževanjih ali dogodkih. Nič hudega! Sledite brezplačnim video navodilom o novostih PANTHEONa ali pa nas obiščite na spletnih seminarjih.

V okviru t.i. PANTHEON TV so vam izobraževalne vsebine na voljo 24/7 in ogledali si jih boste lahko v službi ali doma in tolikokrat kot boste sami hoteli.

V znanju je moč in samozavest, ki jo za delo potrebujete!

 

Odločila sem se, da je januar čas za spremembe in, da se bom udeležila spletnega seminarja. Nisem vedela kaj lahko pričakujem, bila pa sem pozitivno presenečena. Spletni seminar je potekal tekoče, kljub vmesnim zastavljanjem vprašanj nas udeležencev. Takšno obliko izobraževanja priporočam vsem, ki želijo dobiti veliko konkretnih odgovorov v zelo kratkem času. Prednost takšne oblike izobraževanja pa je tudi ta, da si bom ponovitev lahko ogledala kadarkoli.

 

Viri:

https://blog.commlabindia.com/elearning-design/online-training-benefits-for-employees

Arhiv – slike DLA

 


author info_Vanja_profil

Vanja Cigoj – vodja Datalab Akademije
T (01) 252 89 39 M 040 863 607 vanja.cigoj@datalab.si
Vanja je srce Datalab Akademije. Njeno delo stremi k izpolnitvi vrzeli, ki nastaja zaradi nezadostnega poznavanja PANTHEON-a, z zagotovitvijo kakovostnih in cenovno dostopnih usposabljanj za kasnejše samostojno delo. Z Vanjo in njeno ekipo strokovno usposobljenih predavateljev boste na tečajih in webinarjih PANTHEON spoznali do potankosti.

Ne zamudite podjetniških novosti in nasvetov

V kolikor bi si želeli mesečno v svoj e-nabiralnik prejeti uporabne vsebine, pisane na kožo vaši dejavnosti in vašim interesom, to zabeležite v obrazcu.

X