Vodstvo podjetja

Upravni odbor delniške družbe

Andrej Mertelj

Andrej Mertelj

Predsednik upravnega odbora in neizvršni direktor

Andreja je najlaže opisati kot serijskega podjetnika s strastjo do informacijske tehnologije. Po končani matematični srednji šoli se je vpisal na fakulteto za računalništvo, ki pa jo je tik pred diplomo zapustil zaradi podjetništva. Pri šestnajstih je objavil prvi strokovni članek, kateremu je v naslednjih letih sledilo še več drugih.

Več
Skoraj trideset let izkušenj v informatiki in petindvajset v podjetništvu sestavljajo edinstveno zmes informacijskih in poslovnih znanj, ki jih kot izvršni direktor Datalaba prenaša v PANTHEON, vodilni poslovni program v jugovzhodni Evropi. Trenutno strastno gradi storitve v oblaku za mala in srednja podjetja skupaj s telekomi ter kmetovalcem prinaša prednosti sodobnih informacijskih orodij.

Andrej je predsednik Združenja slovenskih proizvajalcev programske opreme KODA.SI, bil je predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije in član več standardizacijskih teles. Svetoval je več vladam pri uvajanju evra, davka na dodano vrednosti in davčnih blagajn. Je eden od najbolj glasnih nasprotnikov evropske direktive o patentiranju programske opreme in sporazuma ACTA. Pogosto je mentor na start-up dogodkih, CEED in podjetniških delavnicah.

Moreno Rodman

Moreno Rodman

Glavni izvršni direktor in član upravnega odbora

Moreno Rodman je Datalab že vodil med letom 2002 in 2008 ter ga kljub nekaj letnemu izostanku dobro pozna. V tem obdobju je vodil ekspanzijo na tuje trge in gradnjo partnerskega kanala ter dvig produktivnosti in profitabilnosti. Moreno je spet z nami od decembra 2016.

Nedim Pašić

Nedim Pašić

Namestnik predsednika UO in neizvršni direktor

Nedim je v Datalab BA od same ustanovitve podjetja. S PANTHEON-om je se je med prvimi približal IKT sektorju ter malim in srednje velikim podjetjem v BiH. Leta 2004 je diplomiral iz Managementa informacijskih sistemov na Ekonomski fakulteti v Sarajevu. S podjetništvom se ukvarja od leta 1997.

Več
Poleg IT-ja s poudarkom na poslovnih programih, s katerimi še danes dela z zadovoljstvom in poln novih poslovnih izzivov, je našel poslovne izkušnje v managementu, poslovnem svetovanju, marketingu in raziskovanju tržišča.

 

Na 42. seji Upravnega odbora družbe Datalab d.d. je bil Nedim Pašić imenovan za podpredsednika Upravnega odbora (UO).

Lojze Zajc

Lojze Zajc

Član upravnega odbora in predsednik revizijske komisije

Lojze Zajc je rojen 13. 2. 1954 v Dorfarjih pri Škofji Loki. Osnovno šolo in gimnazijo je končal na Viču v Ljubljani, na Ekonomski fakulteti, zunanjetrgovinska smer, pa je diplomiral leta 1978. Dokončal je podiplomski specialistični študij iz managementa. Poleg aktivnega angleškega jezika govori še nemški in italijanski jezik (pogovorno).

Več
Dodatno se je izobraževal v London Business School of Economics, opravljen ima seminar za ocenjevalce vrednosti podjetij, opravljena pa ima tudi številna izobraževanja v bankah v Italiji in Nemčiji.

 

 

Prvo zaposlitev je imel na Jugotekstil-impexu, kjer je leta 1985 prevzel vodenje in nadzor finančnega poslovanja podjetij v tujini in opravljal interne revizije podjetij, ki so bila v lasti Jugotekstil-impexa. Leta 1995 je bil imenovan za v. d. generalnega direktorja, leta 1996 pa za predsednika uprave družbe IBN-JT, d. d.

V 2001 se je zaposlil v gradbenem podjetju kot notranji revizor in kasneje kot izvršni direktor za ekonomsko področje. V zadnjem letu službovanja v tem podjetju je uspešno vodil implementacijo PANTHEON-a. Z Datalabom sodeluje od marca 2009.

Direktorji področij:

Matija Kešpret

Matija Kešpret

Direktor operacij in informacijske tehnologije

Matija Kešpret se aktivno z informatiko ukvarja 10 let, izkušnje pa sežejo v otroštvo, ko se je v osnovni šoli redno uvrščal med 10 najboljših na republiških tekmovanjih programiranja. Poleg priznanj Zveze organizacij za tehnično kulturo je dobil tudi več Vegovih in Preglovih priznanj. Svojo prvo monografsko publikacijo objavi na inštitutu Jožef Štefan leta 2000. Pozneje po končani gimnaziji Vič, je v času študija na Fakulteti za računalništvo in informatiko poglabljal in razširjal znanje ter honorarno delal za različna slovenska podjetja (S&T, Setcce) ter opravil mednarodni tečaj iz nanotehnologije na Univerzi v Leuvnu v Belgiji.  

Več
Ob delu se skozi leta udeležuje dogodkov stroke: Cisco konference/šolanja, VMware seminarji, RiSK 2011/2012, EMC World Las Vegas 2012 & 2015. Leta 2008 se zaposli v Datalabu, kjer je po treh letih prevzame vodenje IT oddeleka. Z dušo in srcem predan svojemu delu, svoja tehnična znanja nadgrajuje s poslovnimi, organizacijskimi in komercialnimi znanji. Leta 2013 prevzame vlogo podpredsednika družbe Datalab za operacije, kjer s svojim delom v regiji vpliva na IT, prodajo, razvoj ter podporo.
Boštjan Berčič

Boštjan Berčič

Direktor PANTHEON SME razvoja

Boštjan ima približno 35 let izkušenj z razvojem programske opreme. Programirati je začel leta 1980, pri svojih 16 letih. Že v gimnazijskih letih se je na matematičnih in računalniških tekmovanjih redno uvrščal med najboljše v državi. Svojo pot je nadaljeval kot vodja razvoja, mednarodni svetovalec za IT rešitve in kot podjetnik. Med drugim je sodeloval in vodil projekte vzpostavitve IT na državnem nivoju v Makedoniji, Bolgariji, Madžarskem in Slovaškem.

Več
V zadnjih petih letih se je ukvarjal z razvojem praktičnih rešitev na področju umetne inteligence (AI) in z avtomatskim zajemom podatkov z dokumentov. Njegova rešitev pogovornega agenta “Zdenka” (za vsakdanjo uporabo v podjetjih) je bila predstavljena tudi v oddaji Prava ideja.

Še vedno pravi: “age quod agis” – kar delaš, delaj dobro.

Nov izziv, kot član Datalab ekipe, je sprejel v juniju 2017. In sicer: optimizacijo obstoječega produkta ter razvoj novih, z umetno inteligenco podprtih in uporabniku prijaznih spletnih rešitev.

Njegov slogan je: “Everything is ok in the end. If it’s not ok, then it’s not the end.”
*Na koncu je vse dobro. Če ni dobro, pomeni da še ni konec.

Anka Leben

Anka Leben

Izvršna finančna direktorica (CFO)

Anka Leben je diplomirala na Biotehnični fakulteti v Ljubljani iz ekonomike kmetijstva. Od prve zaposlitve dalje je delala s številkami, sprva na delovnih mestih plan, analize ter kontroling, kasneje vedno bolj na področju računovodenja in financ. Delala je v podjetjih Agroemona Domžale, Jata Ljubljana, Liko Vrhnika, Energoplan. Bila je med prvimi generacijami slušateljev, ki si je pridobila naziv “preizkušeni računovodja”, ki ga podeljuje Slovenski inštitut za revizijo.

Ekipi Datalaba se je pridružila v septembru 2016 in je danes vodja finančno računovodske službe.

Vodje področij:

Vanja Varl

Vanja Varl

Korporativna vodja storitvenih oddelkov

Vanjina prva zaposlitev na Datalabu sega v leto 1999, ko je najprej sodelovala pri razvoju programa namenjenega optikom (Helios). Kmalu za tem je prevzela vodenje razvoja modula, ki je namenjen kadrom (takrat HERA). Istočasno je vodila celoten marketing podjetja za vse države v katerih je Datalab prisoten. V osmih letih je organizirala in izvedla več družabnih in strokovnih srečanj. Med njimi so kar štiri PANTHEON konference. Za 7 let je zapustila Datalab in delala v računovodski hiši, kjer je poglobila svoje znanje s področja Računovodenja in davčnega svetovanja, ISO standardov ter sodelovala pri razvoju dokumentarnega sistema. Po vrnitvi v Datalab maja leta 2015, je prevzela vodenje Unified Service Desk oddelka v Datalab SI. Zastavila si je cilj, da se izboljša tako uporabniška izkušnja s prejemom pomoči s strani podpore, kakor tudi način dela v samem oddelku.

Od decembra 2017 je vodja vseh Datalabovih storitvenih oddelkov oz. Korporativni vodja. Še naprej bo sledila poslanstvu: “Uporabnikom omogočiti nemoteno uporabo PANTHEON-a, njegovo zakonsko skladnost in polno izkoriščanje vseh njegovih možnosti s strokovno in korektno izvedenimi storitvami.”

Maja Fujan

Maja Fujan

Korporativna vodja marketinga

Elmir Sikira

Elmir Sikira

Vodja kontrolinga

Elmir Sikira je diplomiral na Ekonomski fakulteti, Univerza v Sarajevu, kjer je pridobil VI. stopnjo diplome na področju Informacijskih sistemov upravljanja in VII. stopnjo diplome na področju Računovodstva in revizij. Datalabu se je pridružil leta 2007. Začel je kot računovodja v Datalabu Bosna, nato pa leta 2011  pričel delati v izvedenih operativnih profitnih centrih v Datalab skupinah. Od leta 2014 dela na nivoju operativnega nadzora.

Vanja Cigoj

Vanja Cigoj

Korporativna vodja Datalab Akademije

Vanja Cigoj ima dvajsetletne izkušnje na področju izobraževanja odraslih. Datalab-u se je pridružila 2007 s prevzemom vodenja Datalab Akademije in definiranjem njenega vsebinskega in organizacijskega ustroja. Od 2016 deluje v funkciji korporativnega vodje Datalab Akademije in je tako zadolžena za koordinacijo in nadzor izvedbe izobraževanj in dogodkov za PANTHEON uporabnike ter partnerje v 6. državah. Skrbi tudi za izvedbo in koordinacijo izobraževanj in dogodkov zaposlenih v skupini Datalab.

Po poklicu je Univerzitetni diplomirani organizator dela. »Organizacija« dogodkov in ostalih dejavnosti je njeno življenjsko poslanstvo. Je mama štirih otrok, visoko motivirana, delovna in komunikativna oseba. Njen moto je »Nič ni pretežko in vse se da postoriti, če je le volja in moč«.

Ambrož Jarc

Ambrož Jarc

Vodja PANTHEON Retail

Ambrož Jarc je diplomiral na Elektro fakulteti,  nadaljeval z ekonomijo ter končal s študijem MBA v Avstriji. Prve izkušnje si je nabiral na Inštitutu za elektroniko in vakuumsko tehniko kot mladi raziskovalec, od koder je nadaljeval pot v podjetniške vode. V 13 letih je postavil eno večjih IT podjetij v JAE iz katerega je leta 2007 uspešno izstopil. Ima preko 20 let izkušen v B2B kot v B2C segmentu. V zadnjih letih je nastopal kot »business developer« pri različnih podjetjih, njegova specializacija pa so spletni sistemi za B2B in B2C poslovanje.

Ekipi Datalaba se je pridružil leta 2015 za vpeljavo davčnih blagajn, nato pa sprejel izziv vodenje Retail segmenta na korporativnem nivoju.

Direktorji hčerinskih podjetij

Gaber Cerle

Gaber Cerle

Direktor Datalab SI d.o.o.

Goran Težak

Goran Težak

Direktor Datalab HR

Goran je v IT poslu že 20 let, od tega se zadnjih 10 ukvarja s PANTHEON-om. Po izobrazbi je diplomirani inženir telekomunikacij.
Svojo kariero je začel v zasebnem IT podjetju, po tem se zaposli v ORACLu, kjer leta 2005 nastopi funkcijo regionalnega direktorja za JV Evropo. Leta 2007 ustanovi lastno podjetje in postane Datalabov partner. 2016 leta postane Datalabov Distributer in konsolidira obstoječi Datalab HR, v letu 2017 pa postane direktor Datalab HR.

Nedim Pašić

Nedim Pašić

Direktor Datalab BH d.o.o.

Nedim je v Datalab BA od same ustanovitve podjetja. S PANTHEON-om je se je med prvimi približal IKT sektorju ter malim in srednje velikim podjetjem v BiH. Leta 2004 je diplomiral iz Managementa informacijskih sistemov na Ekonomski fakulteti v Sarajevu. S podjetništvom se ukvarja od leta 1997. Poleg IT-ja s poudarkom na poslovnih programih, s katerimi še danes dela z zadovoljstvom in poln novih poslovnih izzivov, je našel poslovne izkušnje v managementu, poslovnem svetovanju, marketingu in raziskovanju tržišča.

Nena Lukić

Nena Lukić

Direktorica Datalab SR d.o.o.

Nena Lukić je diplomirana na Fakulteti za matematiko v Beogradu leta 2000. Naslednjih 5 let je opravljala funkcijo profesorja matematike in informatike na Gimnaziji v rodnem kraju Kruševec. Aktivno je sodelovala pri pripravi programa informatike z Ministrstvom za izobraževanje in šport, kot tudi pri izobraževanju učiteljev na temo multimedijske vsebine za osnovne in srednje šole.

Več

Leta 2005 iz izobraževalnega sektorja preide v gospodarstvo in se tako prvič sreča s programom PANTHEON v podjetju Fiškal a.d, kjer je bila zaposlena kot vodja marketinga. Vzporedno opravlja in dokončuje usposabljanje za neodvisno knjigovodjo in kontingenta. Poleg tega dela še kot inštrukturica programa Xpert European Computer Passport”. Je tudi avtorica učbenika za Xpert ECDL programe. Leta 2006 je ustanovila podjetje Jamada d.o.o in s tem začne kariero svetovalke, z več kot 90-% uspešnostjo na področju certificiranja PANTHEON. Leta 2009 je dobila nagrado/priznanje Poslovna dama, katerega podeljujejo Uspešne žene Srbije, Klub poslovnih novinarjev, Zveza delodajalcev Srbije in Regionalna gospodarska zbornica. V obdobju 10 let je v vlogi višje svetovalke in programerke, implementirala PANTHEON v več kot 100 podjetij. Kot direktorica Datalaba Srbije se leta 2017 pridruži Datalab ekipi.

Danko Obradović

Danko Obradović

Direktor Datalab.MN d.o.o.

Po izobrazbi je strojni inženir. Leta 1988 je začel s samostojnim razvijanjem poslovnega programja. Naslednje leto je ustanovil privatno podjetje za razvoj poslovnega programja v Črni gori. S PANTHEON-om je prvič prišel v stik leta 2003, ko je tudi prekinil z razvojem lastnih poslovnih programskih rešitev. Kljub izjemnemu znanju iz področja poslovne informatike je spoznal, da posameznik ne more konkurirati akumuliranemu znanju velikega števila strokovnjakov, ki delujejo na razvoju PANTHEON-a.

Vlado Mitev

Vlado Mitev

Direktor Datalab L.L.C. Kosovo & Datalab MK

Vlado Mitev je rojen leta 1970 v Skopju. Leta 1995 je diplomiral na Fakulteti za strojništvo in hkrati tudi ustanovil zasebno podjetje v IT sektorju s ključnimi dejavnostmi na področju programskih in strojnih rešitev. Prevzel je vodilno vlogo razvijanju uspešne poslovne strategije, kar se mu je obrestovalo tako, da je povečal svoje podjetje iz 2 zaposlenih na 30 zaposlenih in postal eden boljših IT podjetji v Makedoniji. Izpeljal je veliko uspešnih projektov na področju strojništva, internetnih povezav, različne ERP rešitve in SAP. Septembra 2016 je kot direktor Datalab-a Kosovo postal član Datalab ekipe. Od septembra 2017 je tudi direktor Datalaba Makedonije.

Ivaylo Jordanov

Ivaylo Jordanov

Direktor Datalab Bulgaria Ltd.

Ivayla bi lahko opisali kot ambicioznega strokovnjaka za marketing s številnimi izkušnjami v direktni prodaji in odnosih s strankami. Še posebej se zanima za merjenje zadovoljstva strank in strategije zadržanja strank. Zanimajo pa ga tudi učinki digitalnega marketinga na obnašanje kupcev. Je zelo pozitivna oseba, vedno poln energije. Prosti čas rad preživlja v naravi, veseli ga alpinizem. Diplomiral je iz marketinga in mednarodnega menedžmenta na Henely Business School, poslovni šoli na Univerzi v Readingu v Veliki Britaniji. Ima praktične izkušnje z upravljanjem evidenc in rešitvami za upravljanje z dokumenti (DMS – Document Management System). Leta 2013 je začel z delom pri Kontraxu v Bolgariji kot skrbnik strank, specializiran za projekte, ki vključujejo rešitve za upravljanje z dokumenti in Pantheon. Od leta 2015 je direktor Datalab Bulgaria Ltd.

X