eHramba

eHramba

Shranjevanje dokumentov z elektronskimi podpisi

Hramba dokumentov, ki so elektronsko podpisani, je po ZVDAGA (oz. njemu podrejeni Uredbi o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva) precej podobna hrambi katerihkoli drugih dokumentov v elektronski obliki, le da zanje veljajo določeni posebni pogoji.

Uredba ZVDAGA

Pri hrambi elektronsko podpisanih dokumentov na dolgi rok je poleg vsebine dokumenta potrebno ohraniti tudi elektronski podpis, ki potrjuje avtentičnost in celovitost dokumenta ter potrjuje pravno voljo podpisnika oz. strinjanje s podpisano vsebino, z vsemi njegovimi lastnostmi.

Dokumentni sistem

PANTHEON smo zato, da lahko računovodjem omogočimo vpogled v originalne listine, ki jih sprejema stranka (najpogostejše prejete račune pa tudi druge dopise, od npr. DURS-a) povezali z rešitvijo ShakeSpeare podjetja Žejn. Tako lahko vsakemu dokumentu v PANTHEON-u pripnemo skeniran dokument, s klikom na povezavo v PANTHEON-u pa nam kombinacija obeh rešitev prikaže originalen dokument v elektronski obliki.

Elektronska hramba

eHramba.si je storitev elektronske hrambe dokumentov našega partnerja ZZI, ki temelji na informacijskem sistemu za hrambo dokumentarnega gradiva – tako dokumentov, izvorno nastalih v e-obliki, kot dokumentov, nastalih na papirju in kasneje pretvorjenih (skeniranih) v e-obliko. Omogoča vam varno, zanesljivo in zakonsko skladno elektronsko hranjenje vseh vrst dokumentov na enem mestu, saj je gradivo zaščiteno na nivoju strojne in na nivoju programske opreme.

Storitev eHramba.si podpira najpomembnejše aktivnosti v procesu arhiviranja dokumentarnega gradiva v e-obliki:

  • zajem dokumentov,
  • pretvorba med različnimi formati zapisa,
  • kratkoročna in dolgoročna hramba,
  • iskanje hranjenih dokumentov in
  • uničenje dokumentov po izteku roka hrambe.
Dokumentni sistem
ShakeSpeare
eHramba.si
Žejn logo zzi_logo

Pokličite (01) 252 89 50

Za pomoč pri odločitvi, informativno ponudbo in dodatne informacije nas lahko pokličete ali pošljete vprašanje po elektronski pošti.
X