— DATALAB BLOG —

Poučno branje za uspešno poslovanje

V današnjem svetu velja: kdor ima informacijo, ima moč. Ekipa Datalaba svoje znanje deli z vami: prednosti poslovanja v oblaku, novosti v zakonodaji in usklajevanje v podjetju, primeri “dobrih praks”, poslovne rešitve za majhna velika in internacionalna podjetja, novice in dogodki iz Datalabovih krogov ter mnogo več …

Delo od doma vse bolj razširjeno – kako pa mora biti urejeno?

Kako mora biti urejeno delo od doma, da bo zakonsko ustrezno?

Delodajalci, če imate zaposlenega, ki dela od doma, morate to prijaviti Inšpektoratu Republike Slovenije za delo (IRSD). Pred tem morate preveriti, ali je stanovanje vašega zaposlenega varno in primerno za opravljanje dogovorjenega dela. Da bo delavec delo opravljal na domu, pa mora pisati tudi v sklenjeni pogodbi o zaposlitvi.

Pomen vzdrževanja poslovne programske opreme

Izračunajte: Kako dolgo pri vas v podjetju že uporabljate trenutni poslovni program

Povprečen čas uporabe poslovnega programa v podjetju je nekje med 5 in 15 leti. Tako dolga doba uporabe pomeni, da je poslovni program pomemben sestavni del poslovanja in ne le podpora poslovnim procesom. Torej, pomemben faktor, brez katerega učinkovito poslovanje ne bi bilo mogoče.

Če dobro razmislite, menjava poslovnega programa za seboj potegne precej stroškov in ogromno časa za prenos podatkov in uvajanje v nov sistem.

Zakon o gospodarskih družbah: katere spremembe se obetajo?

Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) bo v kratkem spremenjen. Predlog zakona o njegovih spremembah in dopolnitvah v slovenski pravni red prenaša določila evropskih direktiv. Nanašajo se na pripravo poročil o nefinančnih informacijah, ki jih bodo morala podajati velika podjetja, in sporočanje podatkov v registre. Poleg tega novela zakona natančneje opredeljuje tudi uporabo besede Slovenija v firmah družb.

Kako še učinkoviteje izkoristiti digitalne kanale podjetja?

Digitalni kanali in njihova uporaba so zagotovo tema, ki mora biti prednostna v vseh sodobnih podjetjih – če seveda želijo biti uspešna in konkurenčna. Poglejmo, na primer, spletno prodajo. Gre za dodaten prodajni kanal, ki mora biti – tako kot vsi drugi procesi v podjetju – optimiziran oz. avtomatiziran do te mere, da organizaciji omogoča čim bolj učinkovito delo. Zato je pomembno, da pri vpeljavi spletnega poslovanja takoj razmislimo o povezavi s poslovno informacijskim sistemom – pri spletni prodaji torej govorimo o spletni trgovini in hkrati o sistemu EPR kot krovnem poslovno informacijskem sistemu podjetja.

Stran 1 od 1212345...10...Zadnja »

Prijavite se na obveščanje o novostih

 

Bodite vedno na tekočem. Prejmite novosti Datalab bloga neposredno na svoj e-mail.

 

Svoje podatke ste uspešno oddali!