— DATALAB BLOG —

Poučno branje za uspešno poslovanje

V današnjem svetu velja: kdor ima informacijo, ima moč. Ekipa Datalaba svoje znanje deli z vami: prednosti poslovanja v oblaku, novosti v zakonodaji in usklajevanje v podjetju, primeri “dobrih praks”, poslovne rešitve za majhna velika in internacionalna podjetja, novice in dogodki iz Datalabovih krogov ter mnogo več …

Vrednotnice – za opravljanje katerih del jih potrebujete?

Pomoč v gospodinjstvu in pri kmetijskih delih, čiščenje stanovanj, varstvo otrok, prevajanje, prodajo izdelkov ter nekatera druga dela je mogoče opravljati z osebnim dopolnilnim delom (ODD). Zanj se lahko odločijo zaposleni, brezposelni ali upokojenci, in tako dodatno zaslužijo. Od januarja 2015 je za opravljanje ODD potreben nakup vrednotnice.

Delo v tujini pri tujem delodajalcu

Kot državljan Evropske unije (EU) se lahko zaposlite (pri delodajalcu ali kot samozaposlena oseba) v kateri koli državi EU, ne da bi za to potrebovali delovno dovoljenje. Kako je z obdavčitvijo dohodkov, ki jih prejemate za delo v tujini, če živite v Sloveniji?

Sp – kakšen je postopek ustanovitve?

Status samostojnega podjetnika (sp-ja) pridobite z vpisom v Poslovni register Slovenije. Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) namreč določa, da lahko podjetnik začne opravljati dejavnosti šele po tem, ko je vpisan v register. Samostojni podjetnik je fizična oseba, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost v okviru organiziranega podjetja.

Madžarski trg – kakšne priložnosti ponuja slovenskim podjetnikom?

»Vse večji interes za madžarski trg potrjujejo tudi statistični podatki zadnjih let, kjer beležimo rast vrednosti slovenskega izvoza na Madžarsko ter skupne vrednosti dvostranske blagovne menjave,« je povedal Rok Tomšič, pooblaščeni minister za gospodarske zadeve na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Budimpešti. Z njim smo se pogovarjali o priložnostih za vstop na madžarski trg. Kaj torej madžarski trg ponuja slovenskim podjetnikom?

Zakaj je računovodstvo v oblaku najbolj učinkovita oblika modernega poslovanja?

Cloud computing oziroma računalništvo v oblaku je koncept poslovanja, ki nudi nov način dostopa osebnim podatkom in aplikacijam, ki pa niso več shranjeni na računalniku temveč v »oblaku« – kar pomeni, da lahko do programov, evidenc, dokumentacije in vsemu kar potrebujete lahko dostopate iz več pisarn, kadarkoli in iz različnih lokacij. S tem varčujete tako s časom kot z denarjem. Zveni zanimivo ?

Bonitete vplivajo na možnost pridobitve subvencij

Bonitete predstavljajo pomemben kriterij, ki odloča o tem, koliko točk bo podjetje doseglo na razpisih. Banke in institucije, ki podeljujejo nepovratna in povratna sredstva, vedno bolj preverjajo bonitetne ocene podjetij, ki jim bodo zaupale kredite oziroma nepovratna sredstva.

Stran 1 od 1412345...10...Zadnja »

Prijavite se na obveščanje o novostih

 

Bodite vedno na tekočem. Prejmite novosti Datalab bloga neposredno na svoj e-mail.

 

Svoje podatke ste uspešno oddali!